Ако търсите място за лятната си ваканция – Созопол Ви зове

юли 3rd, 2014 от kalina

SozopolИма един град, който се намира върху няколко марки полуострова, разположени в южната част на Бургаския залив. Този град се нарича Созопол, и се е превърнал в един от предпочитаните родни морски курорти. Не много голям, но с достатъчно начини и места за забавление, Созопол бива посещаван от хиляди туристи всяка година.

И преди да започнем да говорим за забележителности в града, трябва да отбележим, че самият Созопол представлява една уникална забележителност. От града лъхат култура и старинност. В Созопол има сгради, датиращи от различни периоди, на различни епохи.

Най-предпочитани и посещавани от туристите са картинната галерия и археологическият музей. Не по-малък интерес представляват и старинните църкви „Света Богородица” и „Св. Зосим”.

Музеят е разположен в сграда, която е построена през 1961 година, от Светия Синод. В него може да разгледате археологически експонати, датиращи още от V век преди новата ера, та чак до ХVІІ век. Има експонати на християнското изкуство, които пък са от периода ХVІІ – ХІХ век.

На разстояние от около километър извън града, може да видите остров Свети Иван. На него може да видите множество исторически, архитектурни и културни паметници, различни видове защитени птици, както и да се насладите на уникална и вдъхновяваща природна картина. Прочети повече »

Написано в Летен туризъм, Свободно за туризма | Няма коментари »

Балчик – морето Ви очаква

юли 1st, 2014 от kalina

Лятото е в разгара си, и ако Вие все още не сте си избрали място, на което да прекарате лятната си отпуска, сега е моментът да го направите. Ако почакате още малко, може да се окаже, че всички хотели, къщи за гости и квартири са резервирани, точно тогава, когато вие искате да отидете на море. За това, прегледайте нашето предложение днес.

Град Балчик се намира на Северното Черноморие, недалеч от Албена. Температурата на морската вода, обикновено е с няколко градуса по-ниска, отколкото е тази, в градовете разположени по-на юг. Балчик има своите забележителности, които може да посетите и разгледате.

Историческият музей би представлявал интерес за всеки турист. В него може да научите много за историята на Балчик, която започва още през VІ век преди Христа. Музеят разказва богата история на града от самото му създаване, та чак до 40-те години на миналия век, когато е било освобождението му от румънската окупация. Прочети повече »

Написано в Летен туризъм | 1 Коментар »