До 25% по-евтини нощувки в Чепеларе и Пампорово

ПампоровоЗаради кризата и намалелия туристически поток, представители на хотелиерските сдружения в ски курортите Чепеларе и Пампорово се принудиха да намалят цените до 25 на сто за идващия зимен сезон. Намалението на цените на нощувките е придружено и с допълнитено поевтиняване като прибавянето на нови безплатни екстри към досегашните оферти. Така в момента цената на нощувка в хотел в Чепеларе е с около 10% по-ниска, като намаления вече се предлагат и от хотели в Смолян, Златоград и дестинациите за селски туризъм в региона.

Намалението на цените в Пампорово е от 15 до 20% в сравнение с офертите от миналия зимен сезон. С тази гъвкава ценова политика в ски курорта се прави опит да се привлекат туристи в условията на нарастващата икономическа криза. По-голямо намаление се отчита и при пакетните оферти за 3, 5 и 7 дни. Броят записвания на британските туроператори за зимния сезон е по-нисък от очакванията на хотелиерите, но едва ли ще има драстичен спад в туристическия поток отчитат от туристическа асоциация Родопи.

Както и през миналата година, очакванията в Пампорово са записванията да се активизират в последния момент преди началото на сезона, когато се предлагат допълнителни намаления на цените и това води до ръст на резервациите. За да се компенсира спада на почиващи от Великобритания, от ски курорта се насочват към балканския пазар, където след отпадането на визите за сърби и македонци от 1 януари се очаква повишен поток от туристи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *