Франция за пореден път най-доброто място за живеене в света

Според проведената наскоро  анкета на списание International Living Франция е най-предпочитаното място за живеене в света, предаде Си Ен Ен. По качество на живот Франция изпреварва дори страни като Сащ,  Австралия, Германия, Канада  и Швейцария.

Тя за пети пореден път оглавява челните позиции в тази надпревара и нищо чудно и догодина пак да е така. Една от главните причини Франция да е най-доброто  място за живеене са стабилните финанси на страната, нейната добра инфраструктура и обществен ред.

Разглеждат се основно  9  подкатегории, а те са  обществен ред и климат, инфраструктура, околна среда, свобода, здраве, свободно време, икономика, ежедневни разходи и култура. По отношение на икономическите показатели тя е поставена на 11 позиция, а е на 18 място  по въпроса за  мерките за борба с климатичните промени.

Въпреки че  в държавата данъците не са никак ниски и в средите на бюрокрацията да цари хаос, всичко това можем да го подминем, като се има предвид високия стандарт на живот и отлично уредената здравна система, изтъкват от престижното списание.

Нека обаче не се залъгваме, че  и Франция си няма своите недостатъци, напротив. Един от тях  примерно е  високата  безработица  сред младите хора. Не по-малко маловажен е проблемът за националното самоопределяне на част от емигрантското население в държавата , което е представено предимно от мюсюлмани. Преди година се проведе  открит дебат  по този въпрос, и по-точно дали мюсюлманите, които от държавите в цяла Европа са съсредоточени основно тук, могат да се наричат французи.

В общата класация милата ни родина се нарежда на 44 място. В международното проучване за 2010 година участие са взели над  190  страни  от целия свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *