Правим реклама на българския туризъм в Русия

Държавната агенция по туризъм съобщи че стартира рекламна кампания по водещите руските телевизии.

Четири 30-секундни клипа вървят от 18 до 29 февруари 2008 г по канал Россия в градовете Екатеринбург, Иркутск, Ижевск, Казан, Красноярск, Новосибирск, Самара, Уфа, Челябинск. Същите клипове се излъчват от 18 до 29 февруари и по Първи канал в Краснодар, Перм, Ростов на Дон, Тюмен, Улан-Уде, Якутск. Клиповете, рекламиращи България, се излъчват и в района на Омск – от 18 до 22 февруари по Първи канал, а от 23 до 29 февруари – по канал Россия.

Клиповете показват България като туристическа дестинация с възможности за различни видове туризъм, като акцентът пада върху лятото и морето, където е фокусиран и най-големият интерес от страна на руските туристи. Клиповете показват и природните красоти, възможностите за обиколни турове и културни маршрути, СПА, яхтен туризъм, забавления за младежката публика.

Кампанията ще бъде повторена в същите градове от 5 до 25 май 2008 г.

Рекламна кампания ще се проведе и от 10 март до 6 април по другите водещи руски тв канали – НТВ и ТВЦ. Клиповете ще бъдат излъчвани в Москва и региона, Санкт – Петербург, Екатеринбург, Новосибирск, Калининград, Самара, Ростов на Дон. По телевизионните канали в тези региони ще вървят кратки клипове от по 5, 10 и 15 секунди.

Държавната агенция по туризъм планира стартирането на рекламни кампании за България и по Евроспорт, Евронюз и СNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *