Скок на резервациите в СПА курортите

спа туризъмПопулярността на СПА туризма в България става все по-голяма. Нашенските туристи започват да се интересуват  все  повече  и повече от този вид почивка и да се възползват от нейните  изкушения   и предимства.

Значително е нарастнал броят на записванията  в четири и петзвездните СПА хотели от края на януари до месец март  2010, в сравнение със същия период през миналата година. Най-предпочитани  дестинации са  градовете Сандански, Девин, Велинград и Хисаря.

Олег Маджаров, управител на туристическата агенция Бутик травел,  разкрива, че  е регистриран  забележителният  130 %  ръст на  запазените резервации  в такива хотели и това е доста за една такава малка държава като нашата.

За да имат по-голяма клиентела  през уикендите, някои от хотелиерите намалиха  значително  цените на предлаганите екстри. Други пък обогатиха своите СПА пакети с различни нововъдения, като  например тематични вечери или услуги, за да защитят ценовото си ниво и своята репутация.

Тази година се предвижда да има специални намаления и привлекателни оферти за българските туристи. Едно от най-големите предимства на тези центрове, е че  те работят целогодишно и не зависят от сезона. Затова и  най-голяма роля за избирането на най-подходящата  СПА дестинация играе това, какво по-точно се включва в цената.

Особено голям интерес се проявява към офертите, съдържащи  допълни екстри в СПА хотелите. Важно значение при избора е играело наличието на минерална вода в комплекса, неговата големина и условията, които предлага, както и басейните.

Що се отнася до семействата с малки деца, те  най-вече предпочитат да се отдадат на приятна и отпускаща почивка в  такива хотели, които разполагат с детска занималня и детегледачка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *