Голф туризмът е плюс за имиджа на България

юли 9th, 2008 от Ганчев

images.jpgГерманската агенция ДПА съобщава, че Голф-клубове вдигат имиджа на България като туристическа дестинация и са алтернатива на „бетонните грехове по Черноморието“

Агенция ДПА разказва за новия голф-клуб в Равно поле, намиращ се на 25 километра от София. В България се изграждат още 19 голф-игрища, а едно от тях на стойност 50 милиона евро се строи дори в Правец, родното място на някогашния български диктатор Тодор Живков, отбелязва агенцията.

Голфът все още е слабо познат в България. Но на игрището в Равно поле идват все повече дипломати и чуждестранни предприемачи. Специалистите смятат, че силният инвестиционен интерес от чужбина ще доведе до изграждането на 40 голф-игрища в страната. ДПА съобщава и за ноовоткрития голф-клуб край Балчик с екзотичното име Блексий-Рама и цитира директора на клуба Кънчо Стойчев, който твърди, че това е алтернатива на бетонните джунгли по крайбрежието. Новият клуб с луксозни вили е на стойност 50 милиона евро и според Стойчев ще помогне на България да привлича богати туристи.

ДПА припомня, че в България съществуват много подходящи климатични условия, а пейзажът е изключително привлекателен за голф. Ангажираните с този спорт всячески се опитват да избягат от елитарния имидж на играта, да я представят като отлично средство срещу съвременния стрес. Правителството подкрепя плановете България да се превърне дестинация на международния голф-туризъм, отбелязва агенцията. Привлекателни оферти вече има и за децата. Според кореспондентката на ДПА голф-клубовете с луксозни хотели и модерни спа-съоръжения трябва да подобрят туристическия имидж на България, която досега се асоциира главно с евтината черноморска почивка. След строителния бум край брега на морето, настъпващото лято ще покаже дали туризмът може да избяга от греховете на бетона и да се върне към природата, смятат специализираните туристически издания.

Международно известни черноморски курорти и ски писти в Южна България привлякоха общо 5 милиона туристи, информира ДПА, като броят на туристите от ЕС нарасна с над 50%. Приходите от туризъм достигнаха рекордните 2,3 милиарда евро – което е ръст от близо 11% спрямо предишната година. Държавната агенция по туризма очаква 10-процентов ръст и за тази година.

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Напишете коментар