Бъдещите чудеса на Дубай

август 23rd, 2010 от dilyana

Дубай открай време е известен със своите стремежи винаги да е най-добър във всичко, което строи и създава, винаги да е на първо място и „най-най” сред останалите градове по света. Само за около 20 години от грозен и обикновен град, той се превръща в един от най-модерните, лъскави и потънали в разкош и светлини мегаполиси на земята. Тук луксът се е превърнал в начин на живот, а жителите и управниците на емирството се стараят с всяка изминала година да вдигат все повече и повече летвата на своите възможности.

„Спортен град” Дубай

Това е нов мащабен проект с огромни размери, който трябва да бъде завършен към края на 2012 година. Естествено, това ще бъде най-големият спортен комплекс на Земята и ще изглежда като малко селище състоящо се от пълен набор спортни уреди, съоръжения, стадиони и площадки, частни жилища и магазини.

Спортен град

Дубайленд

Тук става въпрос за най-големия увеселителен парк в света. В момента е в процес на изграждане, но ще бъде напълно готов около 2018 година. Това място ще е същински рай за деца и възрастни, една мечта когато става въпрос за забавления. Той ще се простира на 300 млн. кв.м. площ и ще включва в себе си  Джурасик парк, Център на ислямската култура,мол и т.н.

Дубайленд

Подводен хотел

Като че ли са им малко хотелите на сушата, та сега решиха да застрояват и водните площи. Хидрополисът е първият по рода си почивен комплекс в света, който ще е просто огромен, но ще изглежда уникално и зашеметяващо. Ще се състои от около 220 апартамента, мол, вили, ресторанти и кино зали.

подводен хотел

Ал Бурж

Тази сграда все още не е отворила официално врати, но ще бъде по-висока и от най-високото здание до момента, а именно Бурж Ал Араб. Работата по нея започва през 2008 година и се предвижда да се извисява на около 1050 метра и да има близо 200 етажа. Тя ще е разположена в сърцето на Дубай и ще е заобиколена от други небостъргачи, които обаче ще изглеждат като дребосъци в сравнение с нея. Проектът и издигането на Ал Бурж олицетворява амбиция, визия и големина.

Ал Бурж

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар