Капри и Женева с най-скъпите нощувки в света

септември 19th, 2010 от dilyana

ЖеневаСпоред направеното наскоро  изследване туристическите дестинации с най-скъпи хотелски нощувки на планетата са Капри, Женева и американският град Ню Йорк, съобщи БТА. Това проучване е осъществено в световен мащаб и от него разбираме, че цената на хотелска стая на вечер се е покачила за първи път от три години насам. Това започна след като и световната икономика лека по-лека започва да излиза от бездната, в която се намираше доскоро и с уверена крачка върви нагоре.

От посочените цени на хотелите в сайта на Hotels.bg става ясно, че има напредък и се проявяват наченки за възстановяване на пазара, макар че стойностите на хотелските стаи продължават да са с ниски равнища отчетени и през последните няколко  години.

Цените на остров Капри са се повишили с около 70%. Това нарежда курорта на първо място в класацията за най-скъпи хотелски нощувки в света. Дори измества от челната позиция Монте Карло. В швейцарския град Женева нощувките са се вдигнали с 8 %, а пък Ню Йорк е с най-скъпите места за настаняване в САЩ.

В челната десятка на тази класация се нареждат Дубровник, Венеция, Рио де Жанейро, Париж, Бали, Лондон и Москва.

Изследването посочва, че част от най-големите поскъпвания на нощувките са на места, където ежегодно се провеждат важни събития. За пример ще дадем Кан и неговия международен  кино  фестивал, както и Бали, където е снимачната площадка на новия филм на Джулия Робъртс  и Кейптаун, където се провеждаше световното първенство по футбол. В Бали е отчетено поскъпване с цели 57%, а в Кейптаун с 53%.

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Напишете коментар