Подготвя се кампания за насърчаване на туризма у нас

октомври 22nd, 2010 от dilyana

на плажСпоред направено  изследване за вътрешното потребление на туристическите услуги  у нас се оказа, че 1,2 милиона българи са прекарали почивката си в родината ни за периода от септември 2009 до август 2010 година.

Този резултат бе съобщен днес от заместник – министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов при публичното оповестяване на проекта „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България”.

Този проект е важна част от кампанията поета от МИЕТ в помощ на националния маркетинг на нашенския туристически продукт. Той се финансира по ОП „Регионално развитие” и възлиза на 5.4 млн. лева. С кампанията се цели да се стимулират  българските граждани  да избират  страната ни като главно място за почивка и екскурзии.

Данни на министерството отчитат, че за миналия туристически сезон около 67 % от  българите  са летували  на море, а 16 %  от тях са били на планина. В същото време  7%  са избрали да се възползват от  Спа процедури и терапии, 4 % са се впуснали в опознаване на културните ни забележителности, 3% са  се отдали еко и селския туризъм и само 1% са предпочели приключенския  туризъм.

Предвижда се да започне мащабна реклама на възможностите за отдих у нас по радиа, телевизии, Интернет, вестници и списания и да се поставят  тематични билбордове из страната и особено в най-големите градове като София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Ще бъдат организирани и 16 специални събития, както и отделни промоции на зимния и летния туризъм в родината ни с мотото „Преоткрий България”.

Да се надяваме проектът да има успех и да увеличи броя на българските посетители.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар