Хърватия е особено предпочитана от британците

октомври 28th, 2010 от dilyana

ХърватияСпоред лондонския вестник „Гардиън” челните позиции за най-любими туристически дестинации в Европа са  оглавени от Австрия, Швейцария, Швеция и Хърватия, предаде хърватската агенция Хина. Англичаните предпочитат Хърватия даже пред очарователната и опияняваща Италия, която се нареди на 5 – то място в тази класация. В началото на следващия месец най-известните хърватски туристически компании ще организират в британската столица Лондон промоция в рамките на Световната туристическа борса, която е най-добрата борса в света в сферата на туризма. Според  данни направени за периода от януари до септември 2010 година повече от 236 000 британци са отишли на почивка в Хърватия и така се отчита 5 – процентно увеличение на посещенията в сравнение със същия период на миналата година. Регистрираните нощувки на английските граждани пък са 1,2 милиона или иначе казано с 6% повече от 2009 година.

Не е толкова странен факта, че тази страна е станала толкова посещава и желана дестинация за екскурзия. Голяма част от територията й е заета с приказна и девствена природа, чията красота не може да се сравни с нищо друго, освен със самия рай, както и с живописни острови и полуострови, чисти и просторни плажни ивици и тюркоазено  синьо море. Но най-великолепни са нейните планини. Такава романтика, вълшебство, приказност витаят наоколо, че просто дъха ти спира.

Тук е пълно с множество забележителни градове, където се е запазила богатата  култура на Хърватия и интересната й история. Един  от най-прекрасните й градове е Дубровник, който има велико минало и несравнима  старинна архитектура. А пък столицата Загреб е магично и прелестно място, което ще омагьоса всеки.

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Напишете коментар