Търсачка за хотелски стаи стартира преди няколко дни

март 2nd, 2011 от dilyana

Търсачка за хотелски стаиОтскоро стартира търсачка за хотелски стаи, която се нарича  Room 77 и е активна  от няколко дни, обявиха от сайтът searchenginewatch.com.

Всеки от нас знае, че в Интернет има всякакви търсачки – за книги, работа, недвижими имоти, но не и за хотески стаи. Но това вече се промени и е само един плюс за желаещите сами да си организират пътуването, използвайки предимството на онлайн резервационните системи.

Естествено, съществуват доста онлайн системи за запазване на хотелски стаи, но проблемът е в това, че при тях клиента няма как да си избере каква да бъде стаята –  да има ли гледка към море или не.

Именно създателите на Room 77 са искали да поправят точно този недостатък,за да може на туристите да им бъде много по-удобно и комфортно. В сайта на Room 77, пътуващият трябва да отбележи своите конкретни изисквания – на кой етаж да се намира, каква да е гледката от балкона, на какво разстояние да е от асансьора и т.н.

Другата екстра, която ще се предлага от тази търсачка е, че може да се сваля iPhone приложение, с което клиентът ще види какво представлява гледката от избраната от него стая, докато чака да се регистрира на рецепцията.

До този момент в базата от данни на сайта присъстват 425 хил. хотелски стаи в 16 различни града, но разбира се с времето базата ще се разширява. Между тези градове присъстват Лондон, Прага, Виена, Мюнхен и т.н. На този етап потребителите ще открият градове, които са едни от най-търсените и посещавани туристически дестинации в Европа и света.

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

1 коментар

  1. Красен Иванов

    Вярно, морето е много важна дестинация за България. Добрич също и Странжа планина, където румънци са вложили пари 🙂
    Нищо, че сте забравили един от най-туристическите райони целогодишно, а именно – Старата столица 😉

Напишете коментар