Ще развиват туризма във Велики Преслав

октомври 11th, 2011 от dilyana

Велики ПреславОколо 3 млн. лева ще бъдат вложени за развитието на културно – историческия туризъм във  Велики Преслав. Проектът за финансиране на туризма в района ще е спонсориран по  програма „Регионално развитие“. С това се цели да се покачи популярността на града сред българските и чуждестранни туристи и Велики Преслав да стане атрактивна дестинация за посещение.

В България има всички необходими предпоставки за развитието на  различни видове туризъм , като например голф туризма, или иначе казано – страната ни да се превърне в отлична голф дестинация. Изградените голф игрища в Правец, Банско, Разлог, София и по морето започват да привличат все повече и повече любители и професионални голф играчи. Дори в края на септември се проведе първенство по голф за клубни професионалисти. За Европейското УниКредит състезание са дошли около 60 участници от 30 различни европейски страни.

Здравният туризъм също има добри перспективи за развитие. България е една от страните, които комбинират ниски цени на медицинските услуги с професионален опит от медицински персонал. На този етап САЩ и Германия се изявяват като първенците в здравния туризъм.

България има реалния шанс да стане примамлива за здравните туристи, а това от своя страна ще отвори повече работни места в сферата на здравеопазването и ще стане добър източник на постоянни приходи. Доста от хората, чиито страни са намалили бюджетите за здравно лечение се принудиха да търсят по-евтино лечение някъде в чужбина. Най-широко разпространени за здравните туристи са леченията на стерилност, стоматологични лечения, пластична хирургия и т.н.

През 2013 г. ще бъде приета нова директива според, която пациентите живеещи в страни от ЕС и провели лечение в други страни от ЕС, ще имат възможността да възстановят средствата за лечение.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар