Страхотни зимни курорти в чужбина – част първа

януари 10th, 2012 от dilyana

Ски карането е един от най-обичаните спортове от множество хора по света. Те чакат с нетърпение на дойде зимата и да натрупа снегът, за да се отправят към планината, където да практикуват любимия си спорт. Тук ще ви представим няколко отлични места за каране на ски в чужбина, където има еднакво добри условия и за начинаещи и за напреднали скиори.

Вейл в САЩ

Американският зимен курорт Вейл

Денивелация: 1051м

Максимална надморска височина: 3530 м

Маркирани писти: 193 общо

Най-дълга писта: Riva Ridge  с обща дължина от 6,4 км

Лифтове: 34

Както се досещате това е един от най-добрите ски курорти в САЩ, където има и перфектни условия за практикуване на любимите ви зимни спортове. Тук е изградена огромна мрежа от ски писти, които могат да надминат и най-смелите ви очаквания. Туристите се потапят в това снежно царство и се любуват на възможността си да бъдат в курорт на световно ниво, където на тяхно разположение са перфектно поддържани ски трасета за напреднали и начинаещи, множество лифтове, свързващи различните краища на курорта и отлично изградена курортна база от хотели и ресторанти.

Санкт Антон в Австрия

Санкт Антон в Австрия

Денивелация: 1510 м

Маркирани писти: 262 км.

Най-дълга писта: 10,2 км.

Лифтове: 130

Още едно страхотно място за каране на ски. Това необятно кътче се намира в областта Тирол във величествените Алпи и е в състояние да ви секне дъха. Огромни възвишения покрити със сняг, спокойна атмосфера,невероятното усещане за простор и свобода – това ви очаква в китното селце Санкт Антон. То е често посещавана зимна дестинация  – не само заради модерната си курортна база и ски съоръжения, но и заради уюта и тишината, които не могат да се срещнат във всеки един известен зимен курорт.

Бормио, Италия

Бормио, Италия

Надморска височина на пистите: между 3020 и 1230 м

Обща дължина на пистите: 50 км

Максимална денивелация: 1820 м

Най-дълга писта: 6 км

Лифтове: 14

Този уникален град е бил известен като спа курорт още по римско време. Днес там може да се наблюдава забележителната стара част на селището, с тесните улички и величествени каменни фасади.

Селището е разположено в провинция Сондрио, в област Ломбардия. Общото население на града е малко повече от 4000 души, но то ежегодно се пълни с туристи от различни части на света. Бормио се извисява на 1200 м. надморска височина и се характеризира с отлични условия за практикуване на ски спортове. Голямата височина на която са изградени трасетата (над 2500 м.),  позволяват снежната покривка да се задържа с добра дълбочина през целия сезон.

Самнаун в Швейцария

Надморска височина на пистите: от 2900 до 1400 м

Обща дължина на пистите: 230 км

Максимална денивелация: 1500 м

Най-дълга писта: 6 км

Лифтове: 40

Самнаун  също е прекрасно място за изживяването на страхотни зимни приключения и емоции.

Намира се в Граубюнден, а интересното е,че този курорт и австрийският комплекс Ишгъл имат обща ски зона. Пистите са разположени между 2500 и 1400 м. надморска височина, което гарантира наличието на дебела снежна покривка през целия зимен сезон. Има изградени трасета за деца и начинаещи и разбира се такива за професионални и напреднали скиори. Сноубордистите ще останат доволни от условията, които са създадени за тях.

Наличието на множество ски писти, заведения и атракции са гаранция, че ще си изкарате страхотно.

Написано в Зимен туризъм | Няма коментари »

Напишете коментар