Кортина д‘Ампецо – страхотно място за каране на ски в Италия

януари 20th, 2012 от dilyana

Кортина д‘АмпецоНадморска височина на пистите: от 2930 до 1050 м
Обща дължина на пистите: 150 км
Писти за начинаещи: 42
Писти за средно напреднали и напреднали: 19
Писти за експерти: 8
Максимална денивелация: 1880 м
Най-дълга писта: 11 км
Лифтове: 37

Кортина д‘Ампецо е страхотно място за каране на ски и изживяването на незабравима зимна почивка. Разположен в планините Доломити, това е един от най-старите планински курорти в света, като историята му започва през 1956 година, когато там се провеждат зимните олимпийски игри. След като това състезание се състои в града, популярността му нараства в пъти повече и славата му се разраства и в чужбина.Кортина д‘Ампецо

Кортина се намира на близо 40 км. от границата на Италия с Австрия. В близост е разположен и друг зимен курорт – Сан Вито ди Кадоре.

Кортина е вдъхновяващо място, което ще ви пренесе в един малък земен рай. Има изключително красива природа, а в съчетание с отлично изградената курортна база, там ще се чувствате прекрасно.

Пистите са разположени между 2930 и 1050 метра надморска височина. Голямата им надморска височина гарантира през целия зимен сезон добра снежна покривка. Общата дължина на пистите в курорта е 150 км. Ски трасетата са оборудвани с модерни съоръжения за по-голямото удоволствие на почиващите. Има  писти за напреднали и за начинаещи, а последните са подходящи и за деца.

Кортина д‘АмпецоВ района се срещат и доста необработени терени, които са идеални за хората търсещи силни усещания, но разбира се там карането е препоръчително само за опитни freeride скиори. В допълнение можем да кажем, че има изграден и голям парк за сноубордисти, но също така територията извън този парк с естествените терени предлага още по-големи възможности за екстремни преживявания.

Благодарение на първокласните си хотели и ресторанти и естествено на добре изградена мрежа от ски писти, Кортина се е наложил като един от най-добрите зимни курорти в Европа.

Можете да запълвате свободното си време и с обиколка на бутиковите магазина в курорта, а също така и опитвайки от нощния живот на Кортина в местните барове и клубове. Има множество начини да запълните свободното си време и да правите най-различни неща, които да ви оставят приятни спомени.

Написано в Зимен туризъм | Няма коментари »

Напишете коментар