В чужбина се предлагат нощувки в иглу

февруари 22nd, 2012 от dilyana

Настаняване в иглуЗа желаещите, които искат да са по-близо до природата и им е интересно как живеят ескимосите в иглута, могат да  изживеят незабравими емоции в няколко европейски зимни  курорти, които предлагат настаняване в иглута. За да изкарате една нощ в такава ледена  стая ще трябва да заплатите между 99 и 299 долара. Заплащайки тази цена, клиентите могат свободно да ползват ресторант, бар и гореща вана.

 Нестандартното предложение за почивка запали интереса на доста ентусиасти, които обичат приключенията и новите предизвикателства.
 Идеята за изграждане на иглута в известни зимни курорти идва на сноубордиста Андриан Гюнтер, който за първи път издига такова убежище през 1995 година. Той целял да не става твърде рано, понеже желаел пръв да се спуска от върха, за да може да се наслади на хубавия сняг. Редица други любители на зимните спортове последвали примера му. Така това се превърнало в нещо като бизнес за Андриан – той настанявал мераклиите в иглута, но им взимал пари за нощувките.
 Постепенно започнали да се строят малки селища с иглута, простиращи се на площ от 600 кв. м. Иглуто  се прави като се надува балон, а после цялото се залива с вода. Водата веднага замръзва и се втвърдява. По този начин иглуто става идеално кръгло. А след това идва и частта с оформянето на декора, който е изцяло в ръцете на интериорните дизайнери.
 Някои от стаите са наистина доста големи, като на височина достигат до 3 м. За разлика от вън, в иглутата е наистина топло, като  температурата се задържа около 0 градуса по целзий. За туристите се предоставят спални чували, за да могат да спят по-комфортно.

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Напишете коментар