Увеличава се търсенето на вили под наем в чужбина

Съвсем наскоро една от най-популярните фирми за наемане на луксозни вили наречена Luxury Retreats  публикува  свое проучвания, според което през 2009 година е имало значително търсене на такива къщи и че то е било с 14% повече в сравнение с предходната година.

От компанията твърдят, че клиентите отдавна са разбрали, че най-доброто място за изкарването  на един приятен уикенд или почивка с близки, приятели или роднини е именно вила, разположена на тихо и спокойно местенце. Голяма част от клиентите, които веднъж са наели уютна къща, се заканват, че и занапред ще се възползват от тази възможност, за да бъде тяхната ваканция наистина пълноценна.

Вземането на вила под наем за няколко дни има много положителни страни. Една от тях, е че излиза по-евтино в сравнение с една нощувка в добре обзаведен хотел, особено ако бъде наета от по-голяма група. Второто  предимство е, че много от луксозните къщи разполагат със свой собствен басейн и голяма градина, които не се налага да бъдат делени с още много други хора. Също така  можем да отбележим и размера на стаите, които  в повечето случаи във вилите са поне два пъти по-големи от тези в модерните хотели.

През 2009 година Хавайските острови, Мексико, Италия и Барбадос са били най- предпочитаните туристически дестинации за наемане на вила. Най-голямата известност обаче за отминалата година вилите под наем са придобили на Бахамските острови, където  тяхното търсене е нараснало с цели 75%.

За 2010 година лидерите в този сектор се очертават да бъдат прочутите ски  курорти Уистлър и Дир, Вали в САЩ, слънчевите Бахамски острови и Хаваите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *