Подготвят центрове за обучение на кадри за туризма

декември 9th, 2007 от goody

Два центъра за обучение на кадри ще бъдат изградени в Царево и Смолян, съответно за морски и планински туризъм. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова при откриването на новата сграда на Дирекцията за социално подпомагане в Царево.

Проектът е българо-немски. Немската страна предоставя финансиране от 1.5 милиона евро за всеки от центровете, а българската страна ще участва със сграден фонд. Министър Масларова каза, че ще се постараят съвместно с община Царево възможно най-бързо да приключат този проект и той да заработи. По нейни думи това може да стане до края на 2008 г.

Професиите, в които ще бъдат обучавани всички жилаещи, са хотелиери, готвачи, ресторантьори , екскурзоводи, аниматори, сервитьор-бармани, камериери както и съпътстващи професии като козметици, фризьори и др.

Центровете ще разполага с модерно обзаведени учебни зали, хотелска и ресторантска част. В него ще се провежда обучение според европейските стандарти за качество, като се използват най-модерни техники и методи на обучение.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар