4 странни и интересни сгради

май 31st, 2012 от dilyana

Искате ли да видите няколко удивителни и нестандартни сгради, които сякаш са дошли от бъдещето? Ако отговорът е „Да“, продължавайте да четете текста по-надолу!

Ren Building е една доста иновативна сграда с доста сполучлив дизайн – интересен, но определено красив и атрактивен. Създателите на проекта са архитектите от PLOT,  който по-късно се разделя на две отделни компании –  BIG (Bjarke Ingels Group) и JDS (Julien De Smedt). Постройката е изградена с цел да бъде хотел, да се състоят в нея спортни мероприятия и конферентен център за Световното Експо 2010 в Шанхай. Сградата е замислена като две здания, които се сливат в едно. Там, където двете сгради се събират се намира хотел с 1000 стаи.
Ren Building
Още една сграда, сякаш дошла от бъдещето е Zayed National Museum в Абу Даби, Обединените Арабски Емирства. Това е първият музей на  остров Саадият, който показва историята, културата, социалната и икономическа трандформация на Емирствата през последните десетилетия. Музеят включва пет кули във формата на крила. Кулите действат като термични комини и позволяват свеж въздух да циркулира из  целия музей без да се използва електричество. Прохладният въздух идва от подземни тръби и после се освобождава в музея.
Zayed National Museum
 
“COR” е сграда, която изпъква широко на общия градски пейзаж в Маями. Сътрудничеството между архитекти и инженери довежда до изграждането на тази чудновата сграда, чието строителство е отнело близо 40 млн. долара. Тя включва жилищни и търговски площи, интегрира зелени технологии, вятърни генератори, фотоволтаични панели и ново поколение слънчеви системи за топла вода.
С цел да привлече повече креативни  бизнес компании и нови собственик,  интериорът на COR  включва лъскави и удобни жилищни и офис пространства, вариращи от 400 хил. долара до 2 млн. долара.
“COR”
Дървеният небостъргач във Ванкувър, Канада е една от най-запомнящите се сгради в страната. Конструкцията определено има своите предимства над бетона и стоманата – дървото е екологично чист продукт и не е скъп. Освен това Tallwood има не по-малко атрактивна и впечатляваща архитектура.
дървен небостъргач

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар