Руски туристи отново имат проблеми в България

септември 12th, 2012 от dilyana

летен сезонРуски туристи отново имат проблеми по време на почивката си в България. Този път причината е  руският туроператор Чери Тур, който обяви фалит миналата неделя и това предизвика истински смут.

В Хърватия вече компанията се сблъска с редица проблеми. Близо 90 руски граждани стояха в очакване за своя полет  на летището в град Пула до Ростов на Дон, но така и не излетяха на време. Самолетът, който бе поръчан от Чери тур не се появи, а туристите се прибраха по домовете си на следващия ден (03.09).

Операторът в България, който се грижи за клиентите на фалиралата компания,  е предупредила туристите, че е вероятно да се появят проблеми при излитането им от страната ни. „Васи“ настоява от близо 50 руснаци  повторно да заплатят пребиваненето си в хотелите, а ако не го направят няма да ги качи на самолет за родината им. Говорител на българския туроператор обясни, че тези клиенти има  вероятност да попаднат в черни списъци и да не могат да напуснат България, понеже почивката им не е платена от „Чери тур“.

Въпреки че  туристическият сезон у нас през 2012 г. се изправи пред редица трудности, към края на лятото специалистите отчитат все пак положителни резултати. Наблюдава се значителен ръст на нощувките в хотелите, а заедно с това са се увеличили и печалбите на хотелиерите.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар