Бургас отличен с престижна награда на Швейцарските туристически награди 2012

септември 22nd, 2012 от dilyana

Фестивал на пясъчните фигуриБургас бе отличен  с награда на престижните Швейцарски туристически награди 2012 в една от категориите, наречени „Дестинация, която трябва да посетите“.

Градът е получил званието „Град на пясъчните скулптури“, а като аргумент за присъждане на тази награда се изтъква, че Бургас има красива природа, хубави плажове и необикновен Пясъчен фестивал, който е като магнит за туристите.

Получаването на призванието  се случва почти два месеца преди да се състои най-голямото в Швейцария Международно туристическо изложение, което ежегодно се провежда в град Лутано.

Фестивалът в Бургас през 2012 г. навърши 5 години. В близост до морето туристите могат да се наслаждават на уникалните пясъчни скулптури, които ще бъдат  тази година там до 30 септември, заради големия интерес към тях.

За разпространение на българия туризъм МИЕТ започна кампания на летище Франкфурт, което е едно от най-големите на стария континент. Там ще има окачени билбордове на различни теми като „Море“,“Култура“ и „Еко“. Така България ще бъде рекламирана пред милионите пътници, които кацат и излизат от летището. Продължителността на кампанията ще трае  около 1 месец.

От МИЕТ са на мнение, че това е един чудесен начин да нарасне популярността на България като туристическа дестинация и да привлече повече чуждестранни граждани на почивка у нас.

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Напишете коментар