Фестивал на пясъчните фигури в Бургас

За първи път в България община Бургас организира Фестивал на пясъчните фигури.
Интересът към него е голям и в града са пристигнали първите майстори на пясъчни скулптури от 10 страни, предаде “Фокус”.

До края на месеца скулптори от цял свят ще ваят от пясък фантазиите край бургаския плаж. На площ от пет декара в бургаския парк Езерото в Морската градина ще се творят замъци, кули, автомобили, русалки, пирати и други фантастични скулптори от пясък. За причудливите модели частна фирма е осигурила 2500 тона пясък, донесен от река Велека и смесен с глина за да е устойчив на метеорологичните условия. Във Фестивала участват изявени майстори, които могат да се похвалят с богата колекция от отличия от подобни фестивали и шампионати по цял свят. Сред тях има и далечен потомък на Рембранд .

Невероятните пясъчни произведения ще бъдат изложени до края на туристическия сезон. Официалното откриване ще бъде в началото на юли. Предвижда се специално осветление и денонощна охрана на бъдещия феноменален пясъчен град, в който ще се влиза срещу билети на цена от 5 лева за възрастни и 3 лева за деца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *