Фестивалът Августиада – за първи път в България

октомври 17th, 2012 от dilyana

Регионален музей в Стара Загора За първи път в България ще се проведе фестивалът на Виното и културното наследство Августиада. Събитието ще се състои в Стара Загора и ще продължи от 19 октомври до 21 октомври.

На този фестивал ще присъстват производители на вино и кулинарни продукти от цяла България. Те ще могат да изложат своите продукти в Регионалния исторически музей и по-точно на античната улица. Предвидено е събитието да бъде придружено с богата културна програма, която да забавлява посетителите.

Главната идея, заложена в този фестивал е да събере на едно място винопроизводители и представители на хранително-вкусовия бранш, истинските любители на виното и гастрономията от България и чужбина.

Амбицията на организаторите Търговско-промишлената палата в Ст. Загора и компания OINORAMA  стига и по-далеч, като тяхното желание е този фестивал да се превърне в ежегодно събитие и важна туристическа атракция, с която да се засили интересът към Стара Загора.

Всички, които биха искали да присъстват на фестивала, могат да получат повече информация на следния интернет адрес: avgustiada.com

Туризмът в Балчик бележи значителен успех тази година. За първите девет месеца на 2012 г. малкият курортен град е бил посетен от над 313 хил. туристи. Броят на туристите се е покачил с 159 508 души в сравнение с миналата година. Това са както почиващи от България, така и туристи от чужбина.  Дори чуждестранните гости са в пъти повече от българските.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар