Къде може да прекарате спокойна почивка в България? – първа част

март 9th, 2013 от dilyana

Пълноценната почивка е от изключително значение за всеки човек. Тя му помага да се отърси  от ежедневния стрес и да се зареди с нови сили и емоции.За да откриете място за уединение, спокойствие и с красива природа не е необходимо да отидете до някоя далечна дестинация, защото България е достатъчно голяма, за да ви предложи такива прелестни кътчета.

Ето нашия списък с места, където можете да прекарате чуден летен престой.

Село Рибарица

Село Рибарица

Село Рибарица е един малък оазис сгушен в пазвите на Тетевенската планина, само на 12 км. от Тетевен и на 124 км. от София.

Перфектната комбинация от традиционен селски бит и култура, природни забележителности, спокойствието на планината и множеството възможности за туризъм правят Рибарица уникално място за почивка. Освен това тук не липсват съвременните удобства, с които сме свикнали да живеем.

Село Жеравна

Село Жеравна

Жеравна е райско кътче, в което ще се влюбите.Стари възрожденски къщи, малки български механички, божествена природа, кокетни хотели и истинска тишина – това е част от атмосферата, която витае в селцето.

Село Жеравна е разположено в община Котел, област Сливен.

Село Триград

Село Триград

Ако много се слушали  за Триградското ждрело и винаги сте искали да го посетите, може би е време да го направите. Село Триград и неговата природа ще ви омагьосат, а уютната и прекрасна атмосфера ще ви предразположат към изживяването на уникална почивка. В близост се намира и село Ягодина, така че не пропускайте да посетите и него.

Село Ковачевица

Ковачевица

Село Ковачевица е любима дестинация за редица българи,които обичат да се връщат към традиционната българска култура, архитeктура, бит и традиции. Ковачевица ще ви предложи именно това – една разходка назад в миналото ни, измежду тесните калдаръмени улички и симпатични възрожденски къщи. В съчетание с прелестната природата на Родопите е трудно да му се устои.

Село Чифлик

село чифлик

Село Чифлик се простира в Троянски Балкан и е идеално място за лятна почивка. Там има малки и големи хотели, които предлагат спа процедури и басейни с топла минерална вода. Обширните гори и безкрайни зелени полета ще ви изпълнят с енергия и заредят с позитивно мислене и ще ви накарат да се почувствате като нов човек.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар