Съвети, които да спазвате докато сте на почивка

май 23rd, 2013 от dilyana

съвети за пътувания

В тази статия ще ви дадем няколко добри съвети какво да правите докато сте на почивка и как да се предпазите от неприятни ситуации. 

  • Когато сте у дома държите на едно място в портфейла си всичките дебитни и кредитни карти. Не правете това обаче, когато сте на почивка. Дръжте поне една от картите си на отделно място. Представете си, че изгубите портфейла си или станете жертва на кражба. За да се застраховате по някакъв начин при подобни случаи, следвайте това просто правило и няма да съжалявате.
  • Направете копие на всичките си важни документи и ги изпратете на имейла си или ги запазете на флашка. Никога не се знае какво може да се случи, а предпазливостта определено няма да ви навреди.
  • Ако ви предстои пътуване в чужбина си направете застраховка. Ако ви се наложи някакъв вид лечение или пострадате физически, застраховката ще покрие разходите по лечението ви. Понякога даден здравословен проблем може да струва стотици евро, затова подобна застраховка определено си заслужава.
  • Ако отивате на ваканция в някоя екзотична страна предварително проучете дали са необходими някакви ваксини или имунизации и посетете личния си лекар, за да ви бъдат поставени. Също така се консултирайте със специалист  дали трябва да предприемете някакви други предпазни мерки за здравето ви.
  • В случай, че сте решили да се отдадете на нови изживявания или да опитате нещо, от което ще ви се покачи адреналинът (подводно гмуркане,скачане с бънджи, скално катерене и т.н.)  проучете кои са сертифицираните инструктури и кои имат необходимото оборудване, за да бъдете в безопасност. Понякога има причина един курс да бъде много по-евтин от друг. Не се подвеждайте по ниските оферти – първо мислете за вашата безопасност!
  • Не оставяйте личните си вещи без надзор на публични места. Макар, че това е нещо, което всеки знае много хора го правят доста често.
  • Бъдете предпазливи, когато трябва да използвате банковата си карта в интернет кафе, дори отбягвайте да го правите. Компютрите в такива зали могат да имат специален софтуер, който записва всяко натискане на клавиатурата и е възможно някой да види потребителското име и парола за онлайн акаунти ви или да отмъкне детайлите на картата ви.

Надяваме се, че сме били полезни! Желаем ви приятна и незабравима ваканция!

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар