Слънчев бряг е предпочитан от чуждестранни туристи

юни 5th, 2014 от kalina

слънчев брягСлънчев бряг е курорт на родното Черноморие, чието начало е поставено през 1958 година, а година по-рано е започнало проектирането на курортното селище. От тогава до наши дни, в Слънчев бряг са построени над 200 хотела, има също и множество бунгала, десетки къщи за гости, и немалко частни квартири. Въпреки това голямо наличие на възможности за настаняване, може да Ви се случи, да не може да си намерите място, където да отседнете, ако не сте резервирали предварително.

От самото си създаване, слънчев бряг е посещаван повече от чужденци, отколкото от родни туристи. За първите тридесет години от изграждането му, в курортът са летували почти 8 000 000 туристи, като едва 2 500 000 са били българи, а останалите над 5 000 000 – чужденци.

Постоянното разрастване и застрояване в Слънчев бряг, е довело до това, че южната част на града напълно се е сляла с новата градска част на Несебър – граница между двете курортни селища, почти няма.

Тук няма исторически и природни забележителности, но пък това не означава, че липсват възможности и начини за развлечения в курортния комплекс. Това е и причината, поради която той си остава предпочитан от туристите, пък макар и посетителите му да са повече от небългарски произход.

Ако в първите години след създаването си, Слънчев бряг е бил място, в което царят тишина и спокойствие, и предпочитано за спокойни семейни почивки, то днес това вече е минало. В следствие на презастрояването, райският комплекс се е превърнал в обикновен крайбрежен град. Наличието на множество казина и шумни дискотеки и нощни барове, са превърнали комплекса в своеобразен български Лас Вегас. От летен курортен комплекс, Слънчев бряг се превръща в град за целогодишно живеене. Естествено, всичко това повлиява туристическият поток – всяка година, посетителите на комплекса са все по-малко, и все така се запазва тенденцията, градът да се посещава предимно от чуждестранни туристи.

Написано в Летен туризъм | Няма коментари »

Напишете коментар