Балчик – морето Ви очаква

юли 1st, 2014 от kalina

Лятото е в разгара си, и ако Вие все още не сте си избрали място, на което да прекарате лятната си отпуска, сега е моментът да го направите. Ако почакате още малко, може да се окаже, че всички хотели, къщи за гости и квартири са резервирани, точно тогава, когато вие искате да отидете на море. За това, прегледайте нашето предложение днес.

Град Балчик се намира на Северното Черноморие, недалеч от Албена. Температурата на морската вода, обикновено е с няколко градуса по-ниска, отколкото е тази, в градовете разположени по-на юг. Балчик има своите забележителности, които може да посетите и разгледате.

Историческият музей би представлявал интерес за всеки турист. В него може да научите много за историята на Балчик, която започва още през VІ век преди Христа. Музеят разказва богата история на града от самото му създаване, та чак до 40-те години на миналия век, когато е било освобождението му от румънската окупация.

Художествената галерия на града също си струва да бъде разгледана. Тя съществува от началото на ХХ век, като малко след откриването й, всички експонати от нея и музея, са изнесени в Румъния. Това води до закриването и на двата обекта. През 60-те години се поставя началото на събирането на нови творби, за да се възобнови дейността на художествената галерия в Балчик. Тук може да видите както временни, така и постоянни изложби.

Тук се намират два от стоте национални исторически обекта. Архитектурно-парковият комплекс Дворецът може да бъде видят от всеки край на града. Той е една от най-вдъхновяващите и невероятни забележителности в града.

Ботаническата градина води началото си от 1955 година. В нея може да се полюбувате на цветя, храсти и растения, събрани от различни краища на света. Градината е собственост на Софийския университет.

Балчик е място за почивка, релакс, и обогатяване на общата култура. И ако все още търсите място, където да отидете на море, защо не изберете Балчик?!

Написано в Летен туризъм | 1 Коментар »

1 коментар

  1. балчиклия

    Предлагам на нашите ЗЕЛЕНИ, вместо да плачат на чужд гроб аз птиците от ВИА ПОНТИКА, да помислят за живеещите край морето, че не може и не трябва жителите на Балчик, да ядат пилешки куришки от прелитащите ята, да работят на ново проектираното голф игрище Момчил. Защото има разлика между хомо сапиенс и птиците. С Обезлюдяване на градчетата ще има и повече емиграция. Пък, вместо да си седят пред ПС-то, да пообиколят да видят какво е мястото, а за т`е д`ет реват за вилите си във Фиш -фиш, да си припомнят, че не е следвало да строят без канолизация.

Напишете коментар