Летим за 34лв до Париж и Мадрид

септември 29th, 2009 от Ганчев

wizz-airЧетири нови линии от София ще обслужва унгарската авиокомпания Wizz Air от следващата година. Вицепрезидентът на нискотарифната компания Джон Стивънсън съобщи, че полетите ще стартират на 22 май и те ще са до следните дестинации: Париж (Бове), Мадрид, Франкфурт (Хан) и Болоня (Форли). По този начин Wizz Air ще се конкурира с България Еър, летяща до три от дестинациите, както и с Easy Jet, Еър Франс и Луфтханза. Цената на еднопосочен билет ще е 34 лв, като в нея се включват и летищните такси. Линията до Болоня е съвсем нова, тъй като в момента нито една авиокомпания не изпълнява директни полети до там от София.

За да се справят с повишения трафик, от следващата година Wizz Air ще базират трети свой самолет в България. Така през 2010 г. пътникопотокът на авиокомпанията може да достигне 750 хил. души. В момента Wizz Air заема около 11% от българския авиационен пазар, като по-голям дял от нея заема само България Еър.

Друга нова нискотарифна компания се очаква да стартира полети от София през следващата година. От февруари, авиокомпанията  Flyniki, която е собственост на бившия пилот от Формула 1 Ники Лауда, започва редовни полети от София до Виена и обратно. По този начин Flyniki ще заеме освободената линия от фалиралата през септември авиокомпания Sky Europe. Цени за билетите все още не са обявени, но се очаква превозвачът да изпълнява по един полет шест пъти седмично.

Написано в Авиокомпании | Няма коментари »

Напишете коментар