Полети за 29 евро до Виена с FlyNiki

февруари 3rd, 2010 от Ганчев

полети софия виенаОт началото на Февруари полети от летище София до Виена извършва австрийската авиокомпания FlyNiki, собственост на легендарния пилот от Формула 1 Ники Лауда. Специално първият полет бе извършен именно от Ники Лауда, който пилотира самолет Ербъс А319. Компанията FlyNiki ще изпълнява по шест полети седмично, като няма да лети единствено в събота.

Цената на еднопосочен билет с включени летищни такси е само 29 евро. В момента до Виена полети осъществяват и националните превозвачи и Bulgaria Air и Austrian Airlines.

Същевременно летище Варна отчете устойчив ръст по вътрешните линии, като общо 1 220 181 пътници са обслужени във Варна през 2009 година, сочат данните на летището. Полетите през миналата година са 12 699, което е спад с 15.37 % спрямо 2008 г., но спадът бива компенсиран от устойчивото увеличение на пътуващите по вътрешни линии. За 2009 година те са се увеличили с 32.57 % спрямо предходната.

През 2009 година ръст бележат пътниците от летище Варна по направленията Унгария,  Полша, Иран, Беларус, Люксембург, Словения и Литва. Спад е регистриран на пазари като Франция, Русия, Великобритания и Израел.

Написано в Авиокомпании | Няма коментари »

Напишете коментар