Повече от 400 обекта работят нелегално в Слънчев бряг

март 17th, 2010 от dilyana

Съвсем наскоро беше установено, че на  черноморския курорт Слънчев бряг работят  незаконно над 400 заведения и магазини. Те подбиват цената на услугата и  понижават  качеството на  почивката тук, което е в много голям ущърб за интересите на редовните  обекти, които спазват  и следват  стриктно всички закони.

Според проведения вътрешен контрол се оказало, че тези обекти  работят от доста  дълго време без да бъдат легализирани и  не им е правено проблем  за това. Много от  заведенията, които са противозаконни  е трябвало да действат само временно, но постепенно  част от тях били разширени и преустроени в  по-големи сгради. Регионалната строителна дирекция поясни, че тя има право са събаря само масивни  строежи, но за отстраняването на останалите временни здания, трябва да се погрижат общините . 

Кметът на община Несебър уточнява, че са имали няколко такива  постройки , които трябвало да бъдат  премахнати, но  в крайна сметка това не станало. В отговор на неговата  заповед в Административния съд, собствениците на  тези обекти  я обжалвали, затова и делото се проточило, дошло лятото, новият сезон започнал и нещата си останали постарому.

През лятото строежите се  „замразяват” и не могат нито да бъдат  разширявани, нито пък да се събарят, според закона за черноморското крайбрежие. Това е и причината този въпрос да остава все още нерешен. Топлите сезони се сменят един след друг, но същият проблем се повтаря всеки път отначало и така не се   знае  точно кога  ще се излезе от омагьосания кръг.

Към края на този месец  специална комисия ще обиколи  всички заведения и магазини  из целия Слънчев бряг и след обстойна проверка, ще реши кои от тях, трябва да бъдат затворени и съборени най-накрая.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар