България е хит при онлайн резервациите от Германия.

февруари 12th, 2008 от goody

Това може да се констатира от статистиката на един от най-големите германски портали за резервации по интернет weg.de. И тази година германците ще останат верни предимно на класическите дестинации за лятната отпуска, коментират експертите от weg.de, цитирани от БГНЕС.

Майорка, Турция и Египет са най-високо в листата на предпочитанията. От няколко години сред тях по-плахо, но сигурно си проправят път и нови курорти като България и Канарските острови, е мнението на Хайко Стец от weg.de. „През последните годините все по-голяма популярност печелят и Канарските острови, те са една наистина надеждна дестинация. Новото, което сега тепърва се появява е във всеки случай България. Все повече печели почитатели тази дестинация. Това се дължи преди всичко на факта, че там в последно време се постигна много. Плажовете са благоустроени. Много хотели са изцяло ремонтирани, построени са нови хотели, затова и полетите до България са много повече и не на последно място цените са изключително конкурентноспособни“, каза още Хайко Стец.

Причината да се резервира по-често България за лятото не се дължи на рекламна кампания или нов мениджмънт, смятат от weg.de. „Много се говори за това. Много хора, които са посетили страната и са останали доволни, говорят за България като за дестинация, че там е постигнато много с хотелите, че има много добри хотели, че са построени страшно много нови. Освен това полетите от Германия до България са много, много повече, а и цените са все още страшно атрактивни. При класическите почивки тези цени могат да се сравняват само с Турция“, подчертават от агенцията.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар