Голф туристите в България се увеличават

април 15th, 2010 от dilyana

Напоследък страната ни се е превърнала в една от водещите голф дестинации в Европа, като само Турция и Испания са ни основните конкуренти в голф туризма, заради почти еднаквите оферти, които предлагат на своите гости. Това беше съобщено от мениджъра и собственик на известен наш голф  туроператор Борис Борисов, на пресконференция в един от голф комплексите край  морския град Балчик.

Испания и Турция  имат вече 10 години опит и са  ветерани в този бранш, докато за България това е един нов вид туризъм, който не е така утвърден, както в тези две държави. Това обаче си има и своите положителни черти, защото  всички почитатели на  този спорт от Европейския континент  постоянно изпитват желание да опитат нова дестинация, каквато в случая е България, което ги привлича да идват в родината ни.

Записванията за едноседмични голф почивки са се вдигнали драстично нагоре в сравнение с миналата година. По правило голф туристите са все богати хора и е сигурно, че ще похарчат големи суми в страната ни, коментира Борисов.

До момента в България има построени вече четири голф игрища и едно, което е все още в процес на изграждане. Два от тези курорта са разположени  на брега на Черно море, между градовете Балчик и Каварна. Близо до тях  има голямо разнообразие от   природни красоти и исторически забележителности, като   резервата  Яйлата, нос Калиакра, Двореца  в Балчик  и т.н. Останалите два голф обекта се намират  близо до София.

Туристите , които идват в страната ни са основно от  Англия, Швеция и Финландия, където лятото продължава много кратко и не е така топло, както у нас. Борис смята, че в скоро време голф курортите ни  няма да бъдат достатъчни.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар