Туристическата борса “Вашата ваканция“ в Бургас

април 29th, 2008 от goody

Туристическата борса “Вашата ваканция“ отваря врати на 8 май в Бургас. Форумът е двудневен и ще се проведе в дома на “Лукойл Нефтохим“ в града. Борсата е по инициатива на Бургаска регионална туристическа асоциация и Бургаски изложбен център и се провежда под патронажа на Държавната агенция по туризъм. “Ден на Европа“ е мотото на осмото издание на “Вашата ваканция“.

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Туристически разходки по Дунав с „Радецки“

април 14th, 2008 от goody

РадецкиПрез месец май корабът „Радецки“ ще бъде готов за едночасови екскурзии по Дунава, предаде БГНЕС.

Шестчленният екипаж боядисва вратите и очаква да мине техническия преглед на Морска администрация – Лом, каза Божин Божинов, отговорен капитан.

Вече имаме поръчка за откриване на сезона, похвали се той и обясни, че „Радецки“ е единственият плаващ параход с гребни колеса в Европа.

Всяка разходка струва 400 лв. за 100 ученици, студенти и пенсионери и 600 лв. – за останалите възрастни.

Написано в История и култура | Няма коментари »

Еко-експерти върнаха за преработка устройствения план на Царево

април 2nd, 2008 от goody

Междуведомствената комисия към Министерство на околната среда и водите (МОСВ) върна за преработка докладите за екологична оценка и оценка за съвместимост на новия Общ устройствен план (ОУП) на община Царево, съобщиха екоактивистите от „За да остане природа в България“.

Новият ОУП на Царево предвижда почти 100% застрояване на крайбрежната част на парк „Странджа“ и узаконяване на спрения поради незаконосъобразност строеж на комплекс „Златна перла“. Според проекта предстои изграждането на 42 хил. апартамента и хотели с 15 хил. легла, а също и нови 100 хил. легла в парк „Странджа“

Крайното решение за доклада за екологичната трябва да вземе министърът на околната среда Джевдет Чакъров, който не е длъжен да се съобрази с експертното становище.

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »