Цугшпитце – над всички в Германия

юли 31st, 2009 от Ганчев

Цугшпитце ГерманияСъс своите 2962 м. Цугшпитце (Zugspitze) е най-високият връх в Германия. Върхът се намира в близост до границата с Австрия и предлага изживявания за скиори, любители на природата и туристи, които трудно биха могли да бъдат забравени. Тук се намира най-високо разположената църква в Германия. При ясно време от Цугшпитце може да бъде видян Мюнхен, отдалечен на 100 км от градчето Гармиш-Партенкирхен, разположено в подножието на върха.

На Цугшпитце може да качите по четири начина:
– лифта от Германия, с начална станция близо до Гармиш-Партенкирхен
– лифта от Австрия с начална станция в Грайнау
– със зъбчатата железница, която също е от немската страна на върха
– със специална екипировка за катерене (качването отнема между 8 и 10 часа). Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Къде излиза най-скъпа отпуската в чужбина?

юли 15th, 2009 от Ганчев

пари за отпускаАнализатори на Комерцбанк установиха, че отпуската на редовия турист излиза най-солена в Дания. Данните са на база покупателната способност в редица страни. Компания на Дания правят останалите скандинавски държави и Швейцария.

Германия също е една от скъпите страни за туризъм. Ако сте германец и изкарвате отпуска си в Полша, ще ви е с 30 % по-изгодно да си харчите парите там, отколкото във Федералната република. Според анализаторите с 1 евро могат да се купят най-много стоки и услуги във Великобритания и Полша. Доскоро кралството се водеше скъпа дестинация за туристите от континентална Европа, но след срива на британския паунд през последните месеци, шопингът там вече е много по-изгоден. Анализът направен на базата на сравнение на 200 стоки и услуги показва, че във Великобритания с 1 евро могат да се купят 7 % повече продукти, отколкото в Германия. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Фантазии, облечени в пясък красят морския град Бургас

юли 2nd, 2009 от magy

скулпториГрад в града расте с всеки изминал ден изпод сръчните ръце  на известни световни майстори. Уникалната пясъчна атракция събра скулптори от различни точки на земното кълбо в крайморския град Бургас. Всички те идват, за да направят възможен единствения в България фестивал на пясъчните фигури. Местната атракция е първа по рода си и се очаква да привлече  хиляди посетители. Амбициозната цел на инициаторите (Община Бургас) е да превърнат фестивала в традиция и да привлекат интереса на туроператори на национално ниво, за да направят още по – популярна атракцията.

Талантливи творци от цял свят ще моделират своите фантазии от пясък на около 4 дка площ, предоставени безвъзмездно от Община Бургас в северната част  на морската градина, в близост до хотел „ Парк”. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »