Къде излиза най-скъпа отпуската в чужбина?

пари за отпускаАнализатори на Комерцбанк установиха, че отпуската на редовия турист излиза най-солена в Дания. Данните са на база покупателната способност в редица страни. Компания на Дания правят останалите скандинавски държави и Швейцария.

Германия също е една от скъпите страни за туризъм. Ако сте германец и изкарвате отпуска си в Полша, ще ви е с 30 % по-изгодно да си харчите парите там, отколкото във Федералната република. Според анализаторите с 1 евро могат да се купят най-много стоки и услуги във Великобритания и Полша. Доскоро кралството се водеше скъпа дестинация за туристите от континентална Европа, но след срива на британския паунд през последните месеци, шопингът там вече е много по-изгоден. Анализът направен на базата на сравнение на 200 стоки и услуги показва, че във Великобритания с 1 евро могат да се купят 7 % повече продукти, отколкото в Германия.

Интересен факт който установява изследването е, че цените в Германия на практика са изравнени с тези в Гърция, Турция, Португалия и дори САЩ. Като цяло Германия е по-скоро изгодна, отколкото скъпа туристическа дестинация, показва анализът на Комерцбанк.

В изследването обаче няма данни за България и други източноевропейски страни, където цените разбира се са значително по-ниски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *