Най-добрите 5 ски курорта в Алпите

декември 23rd, 2009 от Ганчев

Алпите без съмнение предлагат най-добрите условия за ски в Европа, като едни от най-известните ски курорти в световен мащаб се намират именно там. Тази седмица от ADAC публикуваха класация на най-добрите фамилни ски курорти, като челни места в класацията заемат дестинации от Австрия и Швейцария.

Stubaital (Австрия)

Stubaital Австрия

Дължина на пистите: 110 km

Надморска височина: 1.750 – 3.210 m

Населени места в близост: Инсбрук (Австрия) Прочети повече »

Написано в Зимен туризъм | 1 Коментар »

Малдивите са островна група номер едно за 2009 г.

декември 20th, 2009 от Ганчев

Малдивски островиЗа поредна година читателите на авторитетното американско списание Condé Nast Traveller избраха Малдивите за най-добрата островна група в света. Островите в Индийския океан събраха най-много точки в анкетата на списанието, като читателите дават значително предимство на Малдивите по отношение на прекрасните плажове и широкия избор от хотели.

Малдивските острови са открити за туризъм в началото на 70-те години на миналия век от пътешественици – гмурачи, открили прекрасните кътчета на подводния им свят. Постепенно туристическата индустрия на островите достига високо равнище и сега заема 98 процента в икономиката на страната. Островите са разположени близо до екватора, югозападно от остров Шри Ланка. Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

Най-добрите места за новогодишните празници

декември 9th, 2009 от Ганчев

Туристическият сайт Travelandleisure предлага класация на най-добрите места за предстоящите новогодишни празници, независимо от това дали желаете да се излежавате на някой плаж с коктейл в ръка или да карате ски навръх Коледа. Ето и десетте дестинации според туристическия  портал:

Кий Уест1. Кий Уест, Флорида, САЩ
Доброто настроение и топлото време дори на Нова година са притегалната сила на Кий Уест. Мястото е прекрасно за желаещите да отбележат празника на плажа с коктейл в ръка.

2. Виена, Австрия
Старовремска топлота обгръща Виена по коледните празници, когато проблясващата украса смекчи суровата архитектура на града. Особено приятна за гостите на австрийската столица е среднощната разходка из коледните базари на открито.

3. Таос, Ню Мексико, САЩ
Селището Таос, където се преплитат най-различни културни традиции – от християнски до индиански – предлага вълшебно прекарване за новогодишните празници. Желаещите да карат ски в празничния ден могат да отскочат до едноименния ски курорт. Прочети повече »

Написано в Зимен туризъм | Няма коментари »