Най-добрите места за новогодишните празници

Туристическият сайт Travelandleisure предлага класация на най-добрите места за предстоящите новогодишни празници, независимо от това дали желаете да се излежавате на някой плаж с коктейл в ръка или да карате ски навръх Коледа. Ето и десетте дестинации според туристическия  портал:

Кий Уест1. Кий Уест, Флорида, САЩ
Доброто настроение и топлото време дори на Нова година са притегалната сила на Кий Уест. Мястото е прекрасно за желаещите да отбележат празника на плажа с коктейл в ръка.

2. Виена, Австрия
Старовремска топлота обгръща Виена по коледните празници, когато проблясващата украса смекчи суровата архитектура на града. Особено приятна за гостите на австрийската столица е среднощната разходка из коледните базари на открито.

3. Таос, Ню Мексико, САЩ
Селището Таос, където се преплитат най-различни културни традиции – от християнски до индиански – предлага вълшебно прекарване за новогодишните празници. Желаещите да карат ски в празничния ден могат да отскочат до едноименния ски курорт.

4. Тромсьо, НорвегияТромсьо
Снежният град предлага несравнима гледка на Северното сияние, а гостите на града могат да се разхождат с кучешка шейна и да се наслаждават на чудесна кухня.

5. Сан Мигел де Алиенде, Мексико
Испанското колониално бижу с богато културно наследство буквално се наелектризира по новогодишните празници от театралните шествия из града, фойерверките, многобройните възстановки на сцени от Рождество Христово, живата музика и танците на централния площад Ел Хардин.

6. Квебек, Канада
Каменните къщи от 16-и 17-и век, осветените калдаръмени улици и много сняг правят 400-годишният град особено приятно място за прекарването на Нова година.

7. Чикаго, САЩ
Коледният дух може да се усети и в голям град като Чикаго с милиони празнични светлини и най-различни тематични развлечения.

8. Касълтън, Великобритания
Украсените със светлини елхи са достатъчни, за да очароват гостите на каменното английско селце, но още по-голяма притегателна сила имат коледните песни, изпълнявани в местните пещери на светлина от свещи.

9. Кайкура, Нова Зеландия
Ако търсите лятно преживяване на Нова година, Кайкура в Нова Зеландия е подходящото място. Можете да поплувате с каяк или лодка из залива, след което да се изтегнете на плажа и да съберете малко празнични слънчеви лъчи.

10. Парати, Бразилия
Бразилският град Парати се намира на половин ден път с кола от Рио де Жанейро и е с добре запазена португалска колониална архитектура. Парати предлага удобен достъп до едни от най-хубавите плажове в света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *