Пампорово е хит сред гръцките туристи

януари 25th, 2010 от Ганчев

Снежанка ПампоровоСлед откриването на новия граничен пункт Златоград – Ксанти, все повече гръцки туристи използват възможността да покарат ски на пистите в Пампорово. Още преди седмица през новия граничен пункт са пристигнали гръцки туристи, а Пампорово ги посреща с достатъчно сняг и добре обработени писти. В курорта славещ  се с най-много слънчеви дни през зимзата, работят всички съоръжения. Най-много туристи в момента има от България, Англия и Русия.

Цената на целодневна карта за всички съоръжения в Пампорово е 50 лв, а полудневната е 32 лв. В картата се включва и застраховка в случай, че се наложи помощ в планината. Според повечето гръцки туристи опашките по лифтовете, които са традиционни за Банско, ги няма в Пампорово и почивката в курорта доставя истинско удоволствие. Нов супермодерен шестседалков лифт до връх Снежанка работи от този сезон в Пампорово и се очаква да облекчи значилно натоварването на останалите съоръжения в региона.

Написано в Зимен туризъм | 1 Коментар »

Франция с най-скъпите ски курорти в Европа

януари 22nd, 2010 от Ганчев

ски курорт ФранцияФранция оглавява класирането на 10-те най-скъпи ски курорта в Европа от гледна точка на средната цена на квадратен метър жилищна площ, стойността на седмичната карта за ползване на ски съоръженията и най-евтината предлагана бира. Френският Куршвел заема първо място в класацията, като средната цена на имотите е близо 37 000$/m², а в курортът често отсядат руският олигарх Роман Абрамович, супермоделът Наоми Кембъл, Флавио Бриаторе, семейство Бекъм и актьорът Джордж Клуни. Сред българските курорти първо място според критериите в класацията заема Пампорово, следван от Боровец и Банско. Ето и топ 5 на най-скъпите ски курорти в Европа. Прочети повече »

Написано в Зимен туризъм | 1 Коментар »

Къде изкараха празниците българите?

януари 9th, 2010 от Ганчев

Голяма част от българите са предпочели да останат в страната за коледните и новогодишни празници. Това заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин. Едва един процент от българите са предпочели да изкарат празниците в чужбина показва статистиката. Сред предпочитаните дестинации в чужбина са били такива с по-топъл климат като Дубай, Гърция, Египет, Мароко и Индонезия.

По време на коледните и новогодишните празници най-посещавани от сънародниците ни са били Велинград, Велико Търново, Сандански, Хисаря, Банско и Девин. Липсата на сняг във Велико Търново и афиширането му като център на СПА туризма в България е дало предимство на града и той е посетен от над 5000 туриста. Сред почиващите в старата столица е имало и редица чужденци от Румъния, Сърбия и Македония, които са резервирали цели хотели. Прочети повече »

Написано в Зимен туризъм | Няма коментари »