Затягат контрола в туристическия бранш на Южното Черноморие

юни 28th, 2010 от dilyana

Южно ЧерномориеПрез този летен сезон  Териториалната дирекция на НАП Бургас, Областна дирекция на МВР и Комисията за защита на потребителите ще започнат масови проверки на туристическия бранш в Бургас и всички курорти по Южното ни Черноморие. Те ще обединят заедно силите си, за да има повече контрол и проверките да бъдат по-затегнати. Данъчните непрекъснато ще следят за нередности на потока от туристи на бургаското летище.

Тази новина беше съобщена на съвместна пресконференция осъществена от териториалния директор на НАП – Бургас Румен Шарпов, директорът на дирекция „Контрол” в ТД на НАП- Бургас, директорът на ОД на МВР комисар Милен Димитров и началника на териториалната Комисия за защита на потребителите Николай Стойков, предаде информационното радио Фокус – Бургас. Прочети повече »

Написано в Какво ново по морето? | Няма коментари »

Из забележителностите на Лондон – част 2

юни 20th, 2010 от dilyana

Несъмнено Лондон е много красив, изтъчен и  удивителен град, където идеално съжителстват модерните традиции на новото време и духът на старинната английска култура и живот. Тук има един огромен избор  от  забележителности, които можете да видите, като всички те са еднакво уникални и интересни. А кои са местата, които не трябва да пропуснете да посетите, ще разберете малко по-надолу.

1. Мадам Тюсо е името на прочутия восъчен музей намиращ се в Лондон. За първи път колекция от восъчни фигури е представена в Париж през 1770 година, но  през 1882 година е отнесена в английската столица, където е и до днес. В музея са представени множество двойници на известни личности – на певци, музиканти, актьори, спортисти, учени и т.н., като техния брой расте непрекъснато. Тук можете да се срещнете с Айнщайн, Сталин, кралица Елизабет и кралското семейство, Маргарет Тачър, множество звезди от шоубизнеса и още много, много други.  През 1979 година отваря врати Залата на ужасите, специално за любителите на  страшните и зловещи приключения. Преди близо 20 година е създадена нова атракционна зала „Духът на Лондон”, която представлява пътуване с малка черна кола, отвеждащо ни в епохата на Средновековието и после отново връщащо ни в наши дни, като ни показва едни от най-значимите събития, оставили дълбоки дири в през този период в човешката история. Такива са Голямата чумна епидемия, пожара от 1666 година, Втората световна война и годините след втората половина на 20 век.

Мадам Тюсо Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | 2 Коментари »

Из забележителностите на Лондон – част 1

юни 19th, 2010 от dilyana

Несъмнено Лондон е много красив, изтънчен и  удивителен град, където идеално съжителстват модерните традиции на новото време и духът на старинната английска култура и живот. Тук има един огромен избор  от  забележителности, които можете да видите, като всички те са еднакво уникални и интересни. А кои са местата, които не трябва да пропуснете да посетите, ще разберете малко по-надолу.

1. Уестминстърското абатство ( или наречено още Катедралата на Свети  Петър) е едно от най-прочутите здания в Лондон. На мястото върху, което днес се издига преди много, много време е имало  стар храм. Строежът на готическата сграда започнал по нареждане на Едуард Изповедника през 1045 и завършил 5 години по-късно. Едното от нещата, с което е известно абатството е, че  от 1066 година насам се извършват  церемониите за връчването  на короната на английските крале. Също така тук са погребани много видни личности, като Исак Нютон, Чарлз Дарвин, Уилям Шекспир, както и  монарси, учени и музиканти.

Уестминстърското абатство Прочети повече »

Написано в Почивка в чужбина | Няма коментари »

България с едни от най-чистите плажове в ЕС

юни 18th, 2010 от dilyana

плажове в БългарияСпоред доклада на Европейската комисия, публикуван на 10 юни тази година стана ясно, че България има едни от най-чистите плажове сред страните в Европейския съюз. Тези данни се обосновават на взети проби от води през 2009 , в които е позволено да се къпят хора. От всичките изследвани плажове, само един такъв в България, намиращ се на Варненското крайбрежие не е отговорил на европейските изисквания за качество.

В държавата ни са огледани  93 места за къпане и както стана ясно само едно от всички тях не е влизало в поставените стандарти за задължителни критерии за чистота на водите. Радостната новина е, че това е повишение с 5,6 на сто в съпоставка с 2008 година,  е отбелязано в отчета. За България това е наистина голямо постижение само за една година. Страните с най-хубави и поддържани плажове са Гърция, Кипър, Франция и Малта. Прочети повече »

Написано в Летен туризъм | 2 Коментари »

Страшни и опасни острови по света

юни 15th, 2010 от dilyana

На земята има много страшни и зловещи острови.  На някои от тях от доста дълго време не е стъпвал човешки крак, заради опасностите, които се крият там, а други пък са пропити с много трагедия и страдание. Прочитайки малко по-надолу текста, ще разберете само за съвсем малка част от тях и защо им се носи такава лоша слава.

1.Един от най-опасните острови в света се нарича Змийски остров и се намира край горещите и екзотични брегове на  Бразилия. Още от самото му заглавие човек разбира, че тук определено се крие нещо страшно. Мястото е свърталище на едни от най-отровните видове змии на планетата – Golden Lancehead, затова и не е никак препоръчително да се ходи на него. Техния брой е доста голям, затова и посещението му от хора е официално забранено.

Змийски остров Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

Магията на Плитвишките езера в Хърватия

юни 13th, 2010 от dilyana

Плитвишките езераХърватия е малка, но изключително красива и магнетична страна. Тя крие в себе си много прелестни и очарователни места, които не могат да се опишат просто с думи – дори да кажеш, че се намираш в самия рай, пак не е достатъчно. Сякаш някой талантлив художник с четка и бои е нарисувал нейната природа и я е дарил с несравнима живописност, цветове и романтика.

Плитвишките езера са едно от тези кътчета в Хърватия, които спират дъха и пренасят човек далеч от реалността. Свеж въздух, прохлада, спокойствие, вдъхновение и  великолепие – това са нещата, които със сигурност можете да откриете тук. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

« Предишни теми