Уникални снимки, които ще ви накарат да се усмихнете

юли 30th, 2012 от dilyana

В тази статия решихме да ви покажем няколко интересни и изключително забавни снимки. Сигурни сме, че ще ви харесат и ще се посмеете заедно с нас!

Поглеждайки към тази снимка несъмнено изниква въпросът кой е войникът и кой е мулето.

смешни снимки

Това магаренце очевидно има важната мисия да пренася книги. Снимката е правена във Венецуела и определено представлява нещо необичайно. Все пак колко често ни се случва да виждаме подобно нещо?!

смешни снимки Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Ще бъдат премахнати сергиите в Стария град в Несебър

юли 28th, 2012 от dilyana

Несебър От другата година вече няма да виждаме уличните търговци по алеите в Стария град в Несебър. Алейната търговия там ще бъде окончателно премахната, за да се запази историческият облик на курортното градче.

Предложението е съставено от 60 специалисти и бе внесено за обсъждането на Плана за опазване  и управление на ’‘Старинен град Несебър – Световно наследство‘‘. То е с доста голям обем – цели 1000 страници и подробно разглежда различни аспекти от опазването на културното наследство на курорта и историческите паметници там.

Документът е изцяло съобразен с препоръките, които бяха дадени от ЮНЕСКО през 2010 г. Макар че цялостният исторически облик е запазен,неговата уникална стойност е изложена на риск. Поради тази причина Несебър, ако не се предприемат мерки, може да бъде включен в списъка на застрашените обекти. Прочети повече »

Написано в Регулации и закони | Няма коментари »

Най-опасните животни в света – втора част

юли 26th, 2012 от dilyana

Доста често се случва опасните и страховити неща да ни привличат с някаква невероятна  сила. Дали е заради адреналина, чувството да си на ръба или подманени от неизвестносто и загадъчното, това е нещо, на което понякога не сме способни да устоим.

Тук ще ви изброим някои от най-опасните животни в света, които вместо да ни ужасяват, ни очароват.

Комарите

Комар

Най-висок брой жертви

Комарът е отговорен за много повече смъртни случаи в цялата човешка история, отколкото всяко друго микроскопично животно. Те са лесни за убиване, но преди това най-вероятно вече са ви ухапали. Сигурно ще замахнете да ги ударите, но вредата вече е нанесена.

Комарите са особено опасни, тъй като предават инфекциозни болети към хората и добитъка, които могат да са фатални без лечение. Маларията е едно от тези заболявания, които в миналото са  била истински ужас за хората,когато още не е имало  лек. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

Най-опасните животни в света – първа част

юли 24th, 2012 от dilyana

Доста често се случва опасните и страховити неща да ни привличат с някаква невероятна  сила. Дали е заради адреналина, чувството да си на ръба или подманени от неизвестносто и загадъчното, това е нещо, на което понякога не сме способни да устоим.

Тук ще ви изброим някои от най-опасните животни в света, които вместо да ни ужасяват, ни очароват.

Африканският слон

Брутална сила

Африкански слон

Царят на джунглата е наименование, което все още подвеждащо принадлежи на лъва. Но нито един лъв не живее в джунглите на Африка. Африканският слон е най-голямото сухоземно животно на земята и има нулеви естествени врагове (в това число не причисляваме хората). Тези слонове, които сме виждали в зоологическите градини далеч не са като тези, които обитават дивата природа. В зоопарковете те не изпитват страх от от човеците, но в дивата природа всяко същество, което не е тревопасно, бива възприемано от тях като заплаха. И слоновете са достатъчно умни, за да направят тази разлика. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Неща, които можете да видите само в Русия

юли 22nd, 2012 от dilyana

Искате ли да разберете кои са нещата, които можете да видите само и единствено в Русия? Пригответе се за нещо наистина забавно, откачено и нестандартно. Нека започнем…

Ако досега не сте виждали пони да се реди на опашка на McDonalds drive, ще ви кажем, че всяко нещо си има своя първи път. Както се вижда животинчето стои мирно и чака спокойно да му дойде реда, за да поръча храна за вкъщи.

Русия

Някога би ли ви дошла подобна идея на ум? Човек да се чуди какво да прави –  да се смее ли или да плаче на глупостта на тези господа. Поне едно е сигурно – голям смях е паднал  с тях!

Може би трябва да попитаме  шофьора  дали може да види нещо от тези маркучи, които са увити около колата или кара на сляпо, като се надява да оцелее по пътя? Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Ще възраждат старата столица Велики Преслав

юли 18th, 2012 от dilyana

Велики ПреславДо 2 години проектът „Векът на цар Симеон оживява‘‘ ще бъде реализиран, като в основата му е заложена идеята за цялостностното преобразяване на втората българска столица Велики Преслав и превръщането й в предпочитана туристическа дестинация.

Проектът включва реставрация и консервация на най-значимите сгради в дворцовия комплекс, като най-вече усилията ще се концентрират върху Владетелската църква и Дворцовата базилика. Олтарите им ще бъдат надградени до 2 м., а царският площад ще бъде застлан с каменна настилка, която е била обичайна за тези векове.

Също така се предвижда изграждането на туристически и пешеходни алеи, както и построяването на допълнителна инфраструктура като паркинг, пропусквателен пункт, сервизни помещения, озвучителна техника,осветление и т.н. Прочети повече »

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

« Предишни теми