Безплатен Wi-Fi на пистите в Чепеларе

С високоскоростна безжична интернет връзка ще бъдат оборудвани всички ски писти в Чепеларе. Това ще бъдат първите ски писти в България със свободен достъп до интернет. Изцяло обновеният ски център в родопския град се очаква да бъде открит официално в края на декември.

Интернет връзката ще може да се използва от всички туристи, които имат мобилни телефони, поддържащи Wi-Fi. Услугата ще бъде достъпна и за гости, които имат преносими компютри. Така всеки ще може да провери напълно безплатно личната си поща, да прочете последни новини в интернет през телефона или преносимия си компютър, докато седи в чайна на пистите или пък докато си почива от ски спускане.
През тази зима туристите в Спортен център Чепеларе ще могат да използват нов 4-седалков лифт до връх Мечи чал и изцяло обновена безконтактна пропусквателна система на австрийската компания “Аксес”. 70 оръдия за изкуствен сняг и нови машини за обработване на пистите ще осигуряват комфорта на туристите.

Зимният сезон в Чепеларе ще стартира и с повече писти – за напреднали, за средно напреднали и за начинаещи. Общата дължина на трасетата е около 20 километра. Едната от основните писти е трудна („червена”) и е с дължина 3250 метра. Курортът е помислил и за любителите на сноуборда – за тях ще има писта с неутъпкан сняг, дълга 1,2 километра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *