Нови функции и промени в ZaHotelite.com

ЗаХотелитеМарт месец се оказа месецът на големите промени в социалната мрежа за споделяне ЗаХотелите. Бяха направени редица подобрения засягащи дизайна и функционалността на страницата, с които ще се радваме да ви запознаем в тази статия.

Дизайн

Промените по дизайна са основно в три направления. Като начало ширината на страницата бе увеличена, с което в сайта се отвори възможност за разполагане на повече нови елементи и същевременно се подобри прегледността на страниците с коментари. Втората промяна засяга именно тези страници, където в заглавната лента на всеки коментар бе включена иконка портрет на всеки потребител и допълнителни данни от престоя в съответния хотел – дата на престой, продължителност и тип турист. Последната промяна засяга страниците с резултати. Всеки хотел получи повече пространство с цел подобряване на прегледността, бяха добавени категоризация и линк към форма за контакт с хотела.

Страници с коментари за хотели

Новостите тук са две: карта с разположението на хотела и страница за контакти. На картата хотелът е отбелязан с маркер, като за по-големите дестинации в България планът е доста подробен и разположението на хотела е отбелязано с голяма точност. Страницата за контакти, която е достъпна само за регистрирани потребители, включва телефон и уеб страница на хотела, както и форма за контакт по Email.

Добави коментар

Подобренията в тази страница засягат снимковия материал и видео опцията. Във всяка една секция на сайта – Хотели, Забележителности и Свободна зона – имате възможност за добавяне на снимков материал към всеки коментар. Представянето на снимките бе променено, като след публикуване те директно се показват под коментара с възможност за преглед. Потребителите, които желаят да коментират хотели, вече имат възможност и за добавяне на видео от популярните страници YouTube и Vbox7.

Потребители и приятели

Всеки регистриран потребител освен да споделя впечатленията си за хотели и забележителности в България, сега има възможността да изгради мрежа от хора (приятели), споделящи неговите интереси. При публикуван коментар от приятел или в тема, която е коментирал, потребителят получава съобщение за това събитие. За целта в административния му панел бе създадена секция Събития, където всеки може да проследява новини свързани с неговия профил – добавен/премахнат приятел и публикуван коментар в една от трите секции. За хората желаещи да поканят свои приятели да се присъединят към социалната мрежа, бе създадена форма за изпращане на покани. Хора, които получат писмо от тази форма и се регистрират, автоматично стават приятели на потребителя, който ги е поканил.

Галерия

Поради големия брой снимки качвани ежедневно от посетителите на сайта, решихме да създадем отделна секция наречена Галерия ЗаХотелите. Снимките са разделени в три категории, съответстващи на категориите коментари в сайта. Над всяка снимка има директен линк към коментара за обекта, а под нея се намира линк към профила на потребителя, който я е качил.

И още …

Разширена бе функцията за търсене в портала, като сега се появяват резултати и от трите раздела на сайта. Поле за търсене бе добавено и в страницата с потребители, където резултатите могат да се филтрират по местоположение и пол.
В заглавната страница за забележителности бе добавена карта с връзки към всеки един обект от трите категории: природни и исторически забележителности, манастири и храмове.

Ако желаете да се присъедините към социалната мрежа, може да го направите оттук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *