За всички къмпинг мераклии

къмпинг на мореНе малък е броят на почиващите у нас, които предпочитат да изкарат почивката си в някой къмпинг на българското Черноморие. И тази година не прави изключение като редица си задават въпроса, подобрени ли са условията в местата за къмпинг и колко би им струвала подобна почивка. Не особено обнадеждаващ обаче е отговорът на този въпрос.

За поредна година ремонтни дейности по къмпингите няма, а разрухата изглежда по-голяма от всякога. Един от най-обичаните от българите къмпинг Веселие вече е в съседство с огромна сграда, която  ще предлага хотелска и жилищна част. Още по време на строежа и миналата година се разрази скандал и голяма част от почиващите на палатка бяха изгонени от инвеститорите. Сценарият се очаква да се повтори и тази година.

Останалите два съседни къмпинга Смокини и Каваци няма да предложат на летовниците нито една нова баня и тоалетна. Бунгалата са си все същите, а местата за палатки не са облагородени. На плажната ивица все още няма чадъри, а заведенията не работят. Със сигурност и тази година палатки ще се разпъват на паркинга между автомобили, огнища и боклуци.

Промени ще има в района на Царево, които ще въведат ред в разполагането на палатки и каравани. След миналогодишната инвазия на младежи от Чехия, Австрия, Франция, Словакия, Белгия и Румъния, които битуваха край с.Варвара в частни земеделски имоти от природен парк Странджа, тези мерки бяха наложени. Последиците от инвазията бяха замърсяване на района, вдигане на невъобразим шум, който смути спокойствието и съня на жителите на Царево и Варвара. Разследване на органите на реда тогава показа, че туристите са се организирали в интернет и са пристигнали на Южното Черноморие, без да уведомят никого, че планират да се веселят на открито седмици наред.

Едно от малкото останали райски места за къмпинг мераклиите в България е къмпинг „Делфин”. Той се намира на 2 км от Ахтопол и разполага с бунгала и борова горичка, в която могат да се разпъват палатки на сянка. Разбира се битовите условия не са на високо ниво като липсва и топла вода, но сякаш близостта до морето и гората компенсира.

7 Comments

 1. Погледнете в нет-а и за и последния функциониращ къмпинг на северното черноморие – къмпинг космос дуранкулак

 2. няма да ви стъпя по тъпашкото черноморие, мръсно и осеяно от бездарието ви на строители, хотелиери и прочие обслужващ персонал (прислуга с претенции)

 3. изумен , аристократ с потекло , знаещ да пише на български език и четящ БГ сайтове може само да ни радва нищо че предците му са се хранили с дърврни лъжици а не сребърни.

 4. Майната му на целия български черноморски туризъм! Мръсно, негостоприемно, презастроено и необяснимо скъпо! За толкова години не се научиха как се посрещат туристи и как се запазват посетители! Никога повече няма да се върна в България за да отида на море!

 5. От 1964г. бях на Слънчев бряг.
  Пловдивчани в студентска вакан-
  ция,също спасители, сервитьори от града ни разработиха комплек-
  са.Някъде 1980г,само за дейности
  за които нямаше кандидати от местните,можеха да се заемат от
  хора от други окръзи.
  Бившите рибари с манталитета на
  хора от малко селище изоставиха
  мрежите и почнаха да се правят на туристмени.
  Те са същите,които превърнаха курорта СЛЪНЧЕВ БРЯГ в незнам какво?

 6. Да предупредя всички желаещи да почивате в почивната база на ДЕЛ Бунгалата на Прогрес Дуранкулак. Ресторанта е с големи претенции за цени а храната е зле.. закуска 2 пържени филии голи или 3 малки питки без нищо друго – 3лв. Селско готвено 10лв (,,манджа,, ориз +пиле подправка вегета никакви други подправки и много рядък таратор ) Много сме недоволни от селският им тарикатлък . Правят една оферта и уговорка за цена а като отидеш цените други ..имали увеличение без да предупредят. А имахме потвърждение че всичко е ОК. Бунгалата сумрачни и прашасали и с паяжини мръсотия голяма. За група от 20 човека ни направиха оферта за края на май 2016- 15лв нощувка + закуска и 10лв. обяд и вечеря. Отиваме там няма никой щото постоянен дъжд и изведнъж за скромният им обяд ориз и таратор 10лв. пролетно ,,намаление ” Като за пенсионери по болест каквито са всички в групата ни. [shte poludeq]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *