От booking.com лъжат с цените на резервациите

октомври 19th, 2010 от dilyana

онлайн резервацииНаскоро стана ясно, че световноизвестната Интернет страница www.booking.com мами своите клиенти. Ще се запитате защо? Отговорът е, защото крайните цени на хотелските резервации, които се обявяват в сайта и каквито се оказват, че са в действителност в хотелите, значително се разминават. Това алармираха от Комисията за защита на потребителите.

Регулаторът дава съвет на българските туристи да нямат доверие на онлайн агенцията, ако желаят да си резервират хотел в Сащ.

В обявените цени в Booking не са сметнати всички такси, които клиентът, трябва да заплати. По този начин той  си мисли, че цените са по-ниски от действителните. Обезпокояващият  сигнал е постъпил в КЗП по европейската система за сътрудничество за защита на потребителите CPC ( Consumer protection cooperation).

Този сайт е регистриран в Холандия, но е преведен на още 35 различни езика, в това число и на нашия език. При изписването адреса на  портала в адресната лента, напълно автоматично се зарежда съответната езикова версия за всяка държава. Това до голяма степен улеснява хората да се справят успешно с направата на резервацията , но от КЗП коментират, че няма никаква гаранция за точността и коректността на търговеца.

Шведският компетентен орган, който е съобщил за тази заблуда по СРС, е дал съвет на притежателят на страницата  да премахне невярната информация и да я замени с истински оферти. От агенцията в Швеция, която се занимава със  защита на потребителите, са се обърнали към своите колеги в Холандия да поемат нещата в свои ръце и да сложат край на това недоразумение, за да няма повече излъгани клиенти.

Написано в Свободно за туризма | 1 Коментар »

1 коментар

  1. Анонимен

    В България няма подобна практика тъй като тук всичко е включено в цената и рядко има разминавания в цените .

Напишете коментар