Тангкахан – част от дивата красота на Суматра

ноември 12th, 2011 от dilyana

ТангкаханТангкахан е едно от малкото кътчета на Земята, където думите не стигат да се опише как изглежда един истински земен рай!

Това място, разположено  в непознатите и дълбоко скрити красоти на  джунглите в  северната част на остров Суматра, е  кътче, което заслужава нашето възхищение. Наоколо няма да видите модерни хотели и ресторанти – всичко е диво, истинско, невинно, недокоснато от човешката алчност и опустошително влияние.

Тук, където господстват тропическите гори, просторните оризени полети, буйни реки, невероятна флора и фауна, живее и местното племе батак. СуматраПлемето по чудесен начин хармонизира своята култура, традиции и обичаи със заобикалящата го среда и така се запазва баланса в природата.

Магнетичното местенце  Тангкахан е разположено в Националния парк Gunung Leuser, ширещ се на близо 9000 кв. км., където на воля се движат слонове,носорози и други видове животни. Тук се намира и най-голямото цвете в света – Рафлезията Арнолди, което достига на тегло приблизително  15 кг.

Около местността Тангкахан има две селища, чието население възлиза  общо на около 7500 души. Селяните тук се изхранват с отглеждане на палмово масло, портокали, лайм и земеделие.Тангкахан, Суматра

Районът става  доста известен през 2001 година, когато започват да се организират масови походи и разходки със слонове за чуждестранните туристи, из красотите на това райско място. По този начин местните са успели да развият един успешен еко туризъм, който им носи добри доходи и в същото време не се унищожава уникалната екосистема на Тангкахан.

Тук  няма да откриете огромни хотели, заведения и магазини. Туристите се настаняват в малки къщички, които са уютни и те карат да се чувстваш по-близо с природата.Тангкахан, Суматра

Тангкахан е приключение, което ще ви разкрие нови хоризонти, неподозирани красоти, невероятния свят на слоновете и ще ви докосне до прекрасната култура и традиции на местните.

Ако някога ви се отдаде възможност да посетите Тангкахан , дълго време след това ще разказвате за уникалното си пътешествие!

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар