Как да опаковате багажа преди пътуване?

ноември 22nd, 2011 от dilyana

багаж преди пътуванеКогато ни предстои пътуване по повод бизнес или почивка, приготвянето на багажа е едно от нещата, които могат да ни създадат проблеми. В стремежа си да вземем всичко, което ни е необходимо и да не забравим нещо, ние можем да прекалим и да не ни достигне място в куфара. Може би се питате как да се организирате така, че да не забравите нищо, да сте си взели достатъчно дрехи и в същото време да нямаме излишен багаж?

Ще ви предложим няколко начина, които ще ви помогнат да бъдете по-организирани и да приготвите всичко необходимо.

1. Ако пътувате за по-далечна дестинация и оставате повече време, колкото и да ви се иска няма как да вземете целия си гардероб. Направете правилен подбор на дрехите, козметиката и битовите предмети, които ще ви са най-необходими и без които не можете, без да се отпускате и да опаковате неща, които само ще заемат място в куфара.

2. Направете си списък, за да не разберете твърде късно, че сте забравили нещо важно. Не оставяйте всичко за последния момент, когато ще бързате и може да се изнервите, а тогава вероятността да забравите нещо е много голяма. По-добре бъдете  подготвени и започнете с опаковането ден по-рано. Не пропускайте да вземете пари, лични документи, телефон и лекарства от първа необходимост.

3. Проучете какво ще бъде времето там, закъдето сте се запътили. Така най-добре ще прецените какви  дрехи и обувки да си носите, без да вземате от всичко по-много.

4. Подредете си хубаво целия  багаж в куфара – нека дрехите бъдат сгънати, а не разхвърляни, защото колкото по-прилежно са подредени нещата ви, толкова повече място ще има в куфара. Ако носите със себе си нещо чупливо, го оставете някъде между дрехите, за да не се окаже, че се е счупило, докато ви прехвърлят багажа на летището.

5. Не забравяйте, че ако пътувате със самолет, имате лимит на багажа между 20-25 кг. в зависимост от политиката на самолетната компания, с която ще летите. За всеки допълнителен килограм се заплаща допълнителна сума.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар