Бизнес хотелите в страната страдат от липса на клиенти

март 27th, 2012 от dilyana

Значителна част от бизнес хотелите в София и в останалите такива хотели в страната, са отчели отрицателна тенденция в посещенията с цел бизнес пътуване от началото на тази година. Основните причини   се крият в неотшумяващата икономическа криза и спадане на бизнес активността. Друг повод за това може да се счита и усложнената пътна обстановка през зимата и затварянето на голяма част от пътната инфраструктура, заради обилния снеговалеж и големите преспи.

Обикновеният български турист от друга страна е бил изключително активен този зимен сезон. В зимните курорти българите са имали най-силно присъствие, а значителен успех тази зима отчете Банско, където се наблюдава 150 % увеличение на посещенията.

МИЕТ продължава да прави масова реклама на родните атракции, курорти и забележителности. Като туристическа дестинация нашата страна бе представена на международното туристическо изложение  INTOURMARKET в Москва, което се проведе от 17 до 20 март. На щанда са присъствали 12 неправителствени организации, туроператори и туристически агенции.

През 2011 г. България е била посетена от 6.4 млн. туристи, като близо 500 хил. души са били руснаци.

Въпреки предстоящите великденски празници, няма да има голям интерес на туристите към българското Черноморие. Румънците ще бъдат с около 15% по-малко в сравнение с миналата година. Тези данни са на базата на получените резултати от туристическата борса в Букурещ, която се състоя неотдавна.

Истината е, че и българите също не се чувстват примамени от атрактивни оферти по морето. Някои хотелиери решиха да вдигнат цените до 100 лв. на ден за All Inclusive, но това определено не се оказа печелившото решение.

Написано в Свободно за туризма | Няма коментари »

Напишете коментар