В Боровец очакват 100% заетост на хотелите

СтроежиПрез този зимен сезон заетостта на хотелите в Боровец се очаква да е 100%. Най-много туристи се очакват от Великобритания, Русия, Белгия, Холандия, Сърбия и Македония. Над 80% от предварителните заявки са именно от чуждестранни туристически агенции.

Мениджърът на Боровец ризорт груп Димитър Димитров заяви пред журналисти, че основната цел на собствениците на хотели е да започнат да привличат чуждестранни туристи от средната класа и да се спре негативната тенденция в Боровец да идват бедни и социалнослаби чужденци. Това мнение се споделя от всички собственици на хотели в курорта. В плановете на хотелиери и ресторантьори от Боровец е залегнала идеята да се увеличи броя на българските туристи. За тази цел те са се включили в инициативата на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация България – рай и за българите.

От 1 януари 2008 г. предстои всички хотели и заведения в Боровец да получат сертификат за качество ISO издаден от немската организацията за качествен контрол TÜV. Към този момент Боровец разполага с леглова база от около 5500 легла. В курорта от тази събота до 15 март се забранява строителството, както и движението на товарни автомобили, съобщи за Дарик радио главният експерт по туризма на община Самоков Георги Кощров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *