Протести срещу новите промени в Закона на горите

юни 28th, 2012 от dilyana

ВитошаПреди няколко дни се състоя мирно шествие в столицата, започващо от НДК и стигащо до сградата на парламента,в което протестиращите скандираха против разрушаването на природните ресурси. В протеста се включиха изключително много млади хора, които искаха да покажат на управляващите, че преди да вземат важни решения, засягащи българските граждани, е необходимо да се допитват до мнението им.

Хората се събраха с цел, за да покажат любовта към природата и да изразят желанието си планината да запази своя вид, без да бъде презастроявана. Скиори, майки с деца, любители на природните дадености и още много други се събраха, за да напомнят на управляващите, че не бива да разрушаваме с лека ръка красотите, които се намират в България, само за да се изградят модерни хотели или ски съоръжения.

Не малко бяха хората, които носеха със себе си ски и сноубордове, за да демонстрират, че макар че са почитатели на зимните спортове, трябва да опазим българската природа непокътната и да спрем да я разрушаваме безразборно.

Хората категорично се обявяват против промените в Закона на горите, върху който президентът Росен Плевнелиев дори наложи вето. Участниците в протеста се надяват, че ветото на президента ще бъде прието и разглеждането на промените ще започнат отначало.

В същото време с  наближаването на Олимпийските игри в Лондон, цените на нощувките в хотелите поскъпнаха чувствително. Но хотелите в английската  столицата се нареждат едва на десето място сред други девет британски града по качество на обслужването, обстановка, атмосфера и т.н., след направено допитване до гости на хотели.

Написано в Регулации и закони | Няма коментари »

Напишете коментар