Несебър е уникален черноморски курорт

май 29th, 2014 от kalina

несебърС наближаването на летния сезон, и времето за ваканции на морето, всеки започва да планира своята почивка. И ако сте решили да летувате на родното Черноморие, но все още не сте избрали кой град да отседнете, мисля че Несебър определено ще Ви допадне.

Старата част на града се намира на красив малък полуостров, чиято площ е 350 метра ширина, и 850 метра дължина. Тесен провлак свързва полуострова със сушата. Сам по себе си, старият Несебър може да бъде наречен забележителност, заради доста голямата част запазена крепостна стена. Старият град присъства в списъка на стоте национални туристически обекта. Води се като архитектурно-исторически, и археологически резерват.

Безспорен и всеизвестен символ на Несебър е мелницата, която се намира по средата на пътя, който свързва стария с новия град. Мелницата не е действащата, но е един от отличителните белези на града, и представлява атракция за туристите.

В Несебър има археологически и етнографски музей, така че ако искате да научите повече за историята на региона, или за изкуството на българките, обитаващи този край, може да ги посетите и да ги разгледате.

В курорта има множество църкви, датиращи от различни периоди. Всяка една от тях си струва да бъде посетена и разгледана, така че ако имате време, не се колебайте да ги посетите. Това са старата и новата митрополии, църквите „Йоан Кръстител”, „Свети Спас”, „Свети Тодор”, „Св. Параскева”, „Свети Архангели Михаил и Гавраил”, и други.

В Несебър има множество частни квартири, къщи за гости, хотели, в които може да се настаните за престоя си в курорта. Препоръчително е обаче, предварително да резервирате престоя си тук, тъй като напливът на туристи е голям, и докато си намерите подходящо място за отсядане, може да загубите цял ден.

Написано в Какво ново по морето?, Летен туризъм | Няма коментари »

Напишете коментар