България в топ 3 с най-добри хотелски услуги

детски кът в хотел Каза Арт

Един от най-реномираните международни портали за туризъм hotel.info представи изследване, според което България заема трето място в престижна класация за европейска страна с най-добри хотелски услуги. Първо място в класацията заема Словакия, а победителят е избран на базата на над 2 милиона потребителски оценки за обслужване. В миналогодишната класация първите три места заемаха съответно Финландия, Германия и Австрия.

В тазгодишната класация австрийските хотели са оценени едва с 8,61 точки, което им отрежда 6то място, докато германските хотели отстъпват още повече. Последните три места в класацията получават Швеция, Гърция и Норвегия.

Отдавна не е тайна, че в редица случаи бългаските хотелиери предлагат условия сравнимки със западноевропейските си колеги, но на много по-ниска цена. Така например в България услугата интернет в хотела се предлага в повечето случаи безплатно, докато в Австрия и Германия мнозинството хотелиери изискват такса от 2-6 € на ден. В последните години все повече хотелиери обръщат внимание на семействата с деца, предлагайки разнообразие от пакети и условия за деца в различни възрасти: детски кътове на територията на хотела, възможност за ангажиране на детегледачки от родителите и др. Тенденцията на подобряване на услугите вече дава изражение в по-високия брой резервации за летния сезон според мнозина туристически агенции.

One comment

  1. Този факт е изключително радостен, но за съжаление малко хотели у нас предлагат наистина качествено обслужване за цените, които дават.

    Личното ми мнение е, че в чужбина и особено най-развитите европейски страни хотелското обслужване е на много по-високо ниво, но се надявам постепенно и нашето да ги достигне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *